Μικρός αριθμός ομήρων, από τους 55 επιβάτες και το επταμελές πλήρωμα του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών αερογραμμών που έχει προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας απελευθερώθηκε από τους αεροπειρατές.


Οι όμηροι (περίπου 25) μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου, που έχει εκκενωθεί κι εκεί ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής συζητούν μαζί τους.

Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση Αλεξάνδρεια - Κάιρο, διάρκειας μιας ώρας. Αντί, όμως, για την πρωτεύουσα, οι αεροπειρατές (δεν έχει ξεκαθαρίσει ο αριθμός τους) απαίτησαν να πάει στην Κύπρο και να προσγειωθεί στη Λάρνακα.

Το αεροσκάφος έχει οδηγηθεί στο τμήμα του παλιού αεροδρομίου, σε μεγάλη απόσταση από άλλα αεροσκάφη και εγκαταστάσεις. Τα οχήματα της Αστυνομίας (συμβατικά και μη) βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση.

Υπήρξε επαφή μέσω του ασυρμάτου με έναν αεροπειρατή, ο οποίος ζήτησε απαιτητικά να μην υπάρχει τίποτα γύρω από το αεροσκάφος και να τοποθετηθούν σκάλες για να βγουν οι πρώτοι όμηροι. Δεν υπάρχει, όμως, καμία άλλη πληροφορία, για το τι ζητά (ή ζητούν).

Το Ρόιτερς μεταδίδει πως ένας από τους επιβάτες είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και απείλησε να τινάξει στον αέρα το αεροσκάφος -κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από τις αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Πύργος Ελέγχου του Αεροδρομίου έδωσε την πληροφορία στις 8:30 στην Αστυνομία για αεροπλάνο προερχόμενο από την Αίγυπτο το οποίο βρισκόταν υπό αεροπειρατεία.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε γύρω στις 8:50 στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Το αεροδρόμιο έκλεισε για λόγους ασφαλείας, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση για αντιμετώπιση της κατάστασης και έχουν συσταθεί δύο κέντρα χειρισμού κρίσεως.