Το Πολιτιστικό Σωματείο «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» παρουσιάζει τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ,το εμβληματικό συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Αλέξης Ζορμπάς - το μπαλέτο»
με τη συμμετοχή της  Brucknerchor από το  Linz της Αυστρίας, σε διδασκαλία Sigurd Hennemann, των χορωδιών "Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος" Θεσσαλονίκης σε διδασκαλία Χρυσόστομου Σταμούλη (Μεικτή Χορωδία) και Ιωσηφίνας Κατωφλίδου (Παιδική Χορωδία), τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης ,  με σολίστ τη μετζοσοπράνο Έλσα Γιαννουλίδου και τον Γιώργο Καραμφίλη στο μπουζούκι. Διευθύνει ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης.


Η ίδια συναυλία δόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής του Linz της Αυστρίας, με τη συμμετοχή της Orpheus Kammerorchester Wien, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Η συναυλία υποστηρίζεται από την ευγενική χορηγία της Cosmote.

Η ταυτότητα της παράστασης
Τίτλος : Αλέξης Ζορμπάς - το μπαλέτο 
Ημερομηνία : Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016
Ώρα έναρξης : 20:30 μ.μ.
Ώρα προσέλευσης: 20:00 μ.μ.
Χώρος : Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Τιμές εισιτηρίων : 15€, 12€, 10€ (Προπώληση Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης)
Συντελεστές:
Έλσα Γιαννουλίδου, μεσόφωνος 
Γιώργος Καραμφίλης, μπουζούκι 
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης 
Μουσική Διεύθυνση: Κωνσταντίνος Δημηνάκης 
Χορωδία Brucknerhor Linz. Μουσική Διδασκαλία Χορωδίας: Sigurd Hennemann
Μικτή Χορωδία Νέων "Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος". Μουσική Διδασκαλία Χορωδίας: Χρυσόστομος Σταμούλης 
Παιδική Χορωδία "Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος". Μουσική Διδασκαλία Χορωδίας: Ιωσηφίνα Κατωφλίδου


Κατά την παραμονή της στη Θεσσαλονίκη η  Brucknerchor θα δώσει συναυλία με θρησκευτικά έργα δυτικής κλασσικής μουσικής  στο Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου (Παπάφειο), την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο