[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Δεν φεύγουν οι πρόσφυγες από τον ΠειραιάΆδεια αναχωρούσαν, χθες, τα λεωφορεία, από το λιμάνι του Πειραιά, για τα διάφορα hot spots. Οι πρόσφυγες προτιμούν να παραμείνουν εκεί, παρά να βρεθούν κάπου που δεν ξέρουν που βρίσκεται. Ευτυχώς, δεν ήρθαν άλλοι...


Συνολικά 5.745 πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ το πρωί κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» με μόνον 15 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

Οι σκηνές που έχουν στηθεί στους περισσότερους σταθμούς του λιμανιού ανέρχονται σε 1.100.

Σε χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας αποφασίστηκε από σήμερα να υπάρξει διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προς τους πρόσφυγες, όπου θα κοινοποιούνται οι λόγοι που θα πρέπει να μετακινηθούν από το λιμάνι, αλλά και οι διαδικασίες που θα πρέπει οι ίδιοι να ακολουθήσουν καθώς τα σύνορα πλέον είναι κλειστά. Στην όλη διαδικασία αναμένεται να υπάρξει η συνδρομή και μεταφραστών.

Σήμερα θα γίνει προσπάθεια μεταφοράς τους στον Ελαιώνα και σε τουριστικό κέντρο με οικίσκους στην Κυλλήνη, αλλά και στο κέντρο φιλοξενίας του Σκαραμαγκά.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]