Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες έχουν περάσει μέχρι στιγμής τον χείμαρρο που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τα σύνορα με τα Σκόπια, μετά το ακριτικό χωριό Χαμηλό, ενώ συνεχώς φτάνουν κατά διαστήματα νέες ομάδες.


Κρατώντας σχοινιά και με τα λιγοστά τους υπάρχοντα ανά χείρας, οι πρόσφυγες περνούν μέσα από τα ορμητικά νερά επιχειρώντας να βρουν κάποιο πέρασμα, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη, το οποίο είχε σταματήσει στην Ειδομένη εδώ και αρκετές ημέρες.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές απευθύνουν εκκλήσεις να επιστρέψουν στον καταυλισμό της ουδέτερης ζώνης στα σύνορα Ελλάδας -Σκοπίων.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές, εκατοντάδες πρόσφυγες κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα, με τις αρχές της γειτονικής χώρας να τους συλλαμβάνουν, προκειμένου να τους επαναπροωθήσουν πίσω στην Ελλάδα.

Μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι περίπου 600 με 700 πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν παράνομα το απόγευμα στο έδαφος της γειτονικής χώρας. Ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας των Σκοπίων έχουν σπεύσει στην περιοχή για να μην επιτρέψουν στους πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους προς το εσωτερικό της χώρας.