Τρεις Ιρακινοί συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη, επειδή μετέφεραν, με δύο οχήματα, πάνω από 200.000 σφαίρες!


Η νέα υπόθεση με «άρωμα» τρομοκρατίας συγκλονίζει όλη τη χώρα, παρά το ότι οι τρεις άντρες αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Φαίνεται, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το τοπικό site alexpolis.gr, ότι οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες δεν τους είχαν «καταγεγραμμένους» ως τρομοκράτες -μάλιστα, οι δύο έχουν Βρετανική υπηκοότητα.

Οι δυο συλληφθέντες βρίσκονταν εδώ και καιρό στην Αλεξανδρούπολη κι ο τρίτος έχει φθάσει στον Έβρο στις αρχές Φεβρουαρίου.

Αρχικά συνελήφθησαν οι δυο Ιρακινοί. Τους συνέλαβαν άνδρες του Λιμενικού, καθώς μετά από έλεγχο που τους έγινε, βρέθηκαν να έχουν σε τροχόσπιστο ρυμουλκούμενο από όχημα, βαρύ οπλισμό.

Το Λιμενικό παρακολουθούσε εδώ και μέρες τις κινήσεις τους καθώς οι δυο Ιρακινοί διέμεναν σε ξενοδοχείο της πόλης. Πριν μέρες, είχε εντοπιστεί το τροχόσπιτό τους, που το είχαν αφήσει στην περιοχή του Λιμανιού. Το ότι ήταν παρατημένο τράβηξε τις υποψίες των αρχών και, σε έρευνα που έγινε, βρέθηκε βαρύς οπλισμός (χιλιάδες σφαίρες, τρία περίστροφα magnum 357,  και πολλά περίστροφα 22άρια).

Χθες, εντοπίστηκε και δεύτερο όχημα γεμάτο όπλα -αυτήν τη φορά στην περιοχή του τελωνείου των Κήπων. Οι αρχές βρήκαν μέσα στο όχημα πάνω από 100.000 σφαίρες και δεκάδες ακόμα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας ακόμα Ιρακινός.


Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, οι σφαίρες και τα όπλα προορίζονταν για πολεμική χρήση στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ, από ομάδες που μάχονται κατά των τζιχαντιστών.

Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων οι τρεις συλληφθέντες αποδείχτηκαν ιδιαίτερα «σκληροί». Δεν έχουν πει το παραμικρό, ενώ το μόνο που λένε είναι πως δεν έχουν σχέση με τζιχαντιστές.


Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκονται, από χθες, πράκτορες μυστικών υπηρεσιών (ενδεχομένως όχι μόνο από την Ελλάδα).