«Έχει πολύ δρόμο να διανύσει ο κ. Μπουτάρης για να χαρακτηριστεί ικανοποιητική η πορεία του» δήλωσε ο βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη
που παραχώρησε το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο fm 104,9» σχολιάζοντας την έως τώρα θητεία της διοίκησης.


Απαντώντας σε ερώτηση, στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», για δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι 100 χρονών, ο κ. Καλαφάτης σχολίασε πως «αυτό εξαρτάται από τον κόσμο».

Σχετικά με την πρόταση, που τέθηκε χθες βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο, για έγκριση καταδικαστικού ψηφίσματος αναφορικά με εκδήλωση που έγινε στις 14 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και άλλα χριστιανικά σωματεία, ο κ. Καλαφάτης είπε πως «οι Θεσσαλονικείς δεν διακατέχονται από κανένα ρατσιστικό σύνδρομο» και πως θα πρέπει «να χτίζουμε γέφυρες και να μην υψώνουμε τείχη μεταξύ των συμπολιτών μας».

Κατέθεσε μάλιστα πρόταση, να διατυπώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης «μια χάρτα που θα καταδικάζει οποιαδήποτε ακραία φωνή, από όπου κι αν προέρχεται, οποιαδήποτε φασίζουσα έκφραση, είτε από Αριστερά, είτε από Δεξιά».

Όσο για το προσφυγικό και το κέντρο μετεγκατάστασης στα Διαβατά, ο κ. Καλαφάτης είπε πως «η κυβέρνηση έχει πολλές ευθύνες για τον τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα των προσφύγων καθώς και για το ότι δεν συνεννοείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση» προσθέτοντας πάντως ότι διαφωνεί με την «προχειρότητα που πέταξε τις προτάσεις στο τραπέζι ο κ. Μπουτάρης».