Με τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ασχολούνται, σήμερα, στο πρώτο τους θέμα, οι περισσότερες εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Η παράταξη βρήκε ηγέτη τον Μητσοτάκη

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «είναι βέβαιο πως η επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα οδηγήσει άμεσα σε μια σειρά κινήσεων που θα μετεξελίξουν την Νέα Δημοκρατία από ένα κόμμα της παραδοσιακής Δεξιάς σε μια σύγχρονη Κεντρώα, Φιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Παράταξη. Η οποία μπορεί να εκφράσει πολιτικά ένα πολύ σημαντικό τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας, ανθρώπων της εργασίας, του επιχειρείν, νέους με γνώση και εργασιακές δεξιότητες, οι οποίοι βρίσκονται απέναντι στον παρασιτισμό και απεχθάνονται τον τρόπο με τον οποίο τα κόμματα (ανάμεσα τους και η ΝΔ) διαχειρίστηκαν τα πράγματα».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Πετάει έξω τους Καραμνλικούς ο Κυριάκος

Η εφημερίδα παρουσιάζει δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία «βαθιά πολιτική ήττα Καραμανλή Κατήφεια και προβληματισμός επικρατούν στο καραμανλικό στρατόπεδο, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. Η ήττα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν προσωπική συντριβή του Κ. Καραμανλή. Ο πρώην πρωθυπουργός ανέλαβε από την πρώτη στιγμή να αναδείξει πρόεδρο της Ν.Δ. έναν «δικό» του άνθρωπο και δεν τα κατάφερε. Η εκλογική αποτυχία Μεϊμαράκη είναι βαθιά πολιτική ήττα του Καραμανλή. Όχι μόνο γιατί δεν κατάφερε να επιβάλει τον επόμενο πρόεδρο της Ν.Δ., αλλά και, πολύ περισσότερο, γιατί έχασε τη μάχη από το δεύτερο μεγαλύτερο «τζάκι της Δεξιάς» στη χώρα, από έναν γόνο της οικογένειας Μητσοτάκη».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πώς θα κυβερνήσει τη ΝΔ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «με το «καλημέρα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πώς και με ποιους θα «κυβερνήσει» τη Νέα Δημοκρατία. Για να γίνει αυτό, ετοιμάζει άμεσα μια σειρά από παρεμβάσεις στη ΝΔ ώστε να κερδίσει το στοίχημα του «νέου κόμματος» μέσα σε 110 μέρες –όπως άλλωστε έχει υποσχεθεί».

ΕΘΝΟΣ: «Οι αυξήσεις των εισφορών στους αγρότες»

Η εφημερίδα σημειώνει: «αυξημένες εισφορές για σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα κληθούν να καταβάλλουν οι αγρότες από φέτος έως και το 2019. Από το επόμενο έτος το ύψος των εισφορών θα καθορίζεται ανάλογα με το εισόδημα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τον σατανά θα απεικονίζει η νέα ταυτότητα

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δίπλα στο υδατογράφημα των νέων ταυτοτήτων «υπάρχουν κάποια "περίεργα" σχήματα, δήθεν σαν "αφηρημένη ζωγραφική". Εάν λοιπόν πάρει κάποιος τον μεγεθυντικό φακό, θα δει με έκπληξη σ' αυτό το σημείο να υπάρχει... ένας ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ, που είναι αόρατος με γυμνό οφθαλμό!!! Με το μικροσκόπιο όμως φαίνεται πεντακάθαρα... Το ακόμα πιο εντυπωσιακό: όπως βλέπουμε με τη χρήση του μεγεθυντικού φακού στην εικόνα που παρουσιάζουμε εδώ σε αποκλειστικότητα, το κεφάλι του Δράκοντα είναι... το εξάκτινο αστέρι του Ισραήλ! Τα φτερά του Δράκοντα σχηματίζουν... τρία εξάρια (τον αριθμό 666)! Διακρίνονται επίσης καθαρά τα πόδια του Δράκοντα, η ουρά του, το στόμα του και ένα κέρατο στο κεφάλι του!...»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό φέρνει η νίκη Κυριάκου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «προτεραιότητα του αρχηγού της ΝΔ η ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς με συνέδριο τον Μάρτιο, νέα πρόσωπα και άνοιγμα στην κοινωνία. Οι πρώτες τοποθετήσεις στελεχών σε θέσεις-κλειδιά στη ΝΔ και οι συναντήσεις με Καραμανλή, Σαμαρά».

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ: Για μια ακόμη φορά οι Μακεδόνες ψήφισαν ηγέτη

Η εφημερίδα παρουσιάζει αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία.

ΕΣΤΙΑ: «Οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η επιλογή του κ. Μητσοτάκη στην πρωτοκαθεδρία της ΝΔ δίδει την ευχέρεια στην Κεντροδεξιά μέσα στους επόμενους μήνες να αποκτήσει «δεσπόζουσα θέση» στον χώρο του πολιτικού κέντρου ή του «μεσαίου χώρου» στην νέο-Καραμανλική διαλεκτική».

Η ΑΥΓΗ: «Αριστερά ή Δεξιά»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «η ανάδειξη του νεοφιλελεύθερου Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ ξεκαθαρίζει το πολιτικό σκηνικό και τις βασικές πολιτικές επιλογές, συμπιέζοντας ιδιαίτερα τα λεγόμενα κόμματα του Κέντρου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «David Bowie – Ο άνθρωπος που έπεσε στη Γη»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο χαμαιλέοντας της μουσικής και της ζωής, ο Λευκός Δούκας της τέχνης, ο Ζίγκι που μας χαρίστηκε από τον ουρανό, έγινε αστερόσκονη και επέστρεψε στο Σύμπαν. Από χθες, τουλάχιστον τέσσερις γενιές παγκοσμίως θρηνούν».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Η εκλογή Μητσοτάκη αλλάζει το σκηνικό»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «νέα δεδομένα, όχι μόνο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό, διαμορφώνει η «αλλαγή σελίδας» στη Νέα Δημοκρατία με την εκλογή στην προεδρία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεσμεύθηκε ήδη για την ανανέωση και τη διεύρυνση του κόμματος».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η Κ. Μακεδονία του έδωσε τη νίκη

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «η σημερινή συνάντηση με τους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους του κόμματος Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά είναι η πρώτη κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προέδρου της ΝΔ, με την οποία επιχειρεί να στείλει μήνυμα ενότητας και συνέχειας, ενώ τα επόμενα 24ωρα θα πραγματοποιηθεί και συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σε ό,τι αφορά την ανανέωση και τη διεύρυνση, είναι μία διαδικασία που θέλει χρόνο, ενώ το πρώτο πολιτικό θέμα που θα βρει μπροστά του είναι η διαχείριση του ασφαλιστικού».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «ΣΕΒ και ΕΕ στηρίζουν το νέο αντιλαϊκό σχέδιο»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «μετά τη στήριξη του νέου Ασφαλιστικού από τον ΣΕΒ και τις ηγεσίες των υπόλοιπων εργοδοτικών οργανώσεων, στους υποστηρικτές της αντιλαϊκής κυβερνητικής πρότασης προστέθηκαν και οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ο Κυριάκος και οι άλλοι»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με προληπτικές επιθέσεις υποδέχθηκαν τα κόμματα την εκλογή Μητσοτάκη. Από την πλευρά του, ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δρομολογεί εκτεταμένες αλλαγές προσώπων στη γαλάζια πυραμίδα, προαναγγέλλει τη διαμόρφωση νέου πλάνου «προγραμματικής αντιπολίτευσης» και επιμένει στα σχέδια για διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η νέα «βίβλος» διατροφής και υγείας με 9 εντολές

Η εφημερίδα παρουσιάζει τις «νέες διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές από τις ΗΠΑ» και προσθέτει: «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (USDA) ενημέρωσε το κοινό για τις νέες διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές, ενώ οι διατροφικές οδηγίες στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν να ανανεωθούν από το 2010».

ESRPESSO: Οι δύο ηθοποιοί με τα 3.000.000 ευρώ

“Η συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα είναι οικογενειακή υπόθεση και τα ονόματα των δύο συγγενών περιλαμβάνονται στα πρώτα «μπιλιετάκια» που έρχονται για σχεδόν 50 από τους 10.500 καταθέτες της περίφημης «λίστας Ρηνανίας-Βεστφαλίας» ή «λίστας Μπόργιανς». Οι δύο γυναίκες, που είναι ιδιαίτερα προβεβλημένες από τηλεοπτικές εκπομπές, καλούνται από τον εισαγγελέα καθώς έχουν καταθέσεις ύψους 1.500.000 ευρώ η καθεμία στην τράπεζα UBS. Οπως είναι φυσικό, από μόνη της η ύπαρξη των καταθέσεων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν διαπράξει ποινικό αδίκημα, καθώς ενδέχεται να μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των επίμαχων ποσών. Εάν οι εισαγγελικές Αρχές διαπιστώσουν ότι αυτά τα χρήματα δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους, τότε κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπες τόσο οι δύο γνωστές ηθοποιοί όσο και τα υπόλοιπα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα με ποινικά αδικήματα, όπως η φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος”.

KONTRA NEWS: «Κυριάκο ζήτα τα λεφτά που μας χρωστάνε οι Γερμανοί»

Η εφημερίδα γράφει ότι «το ανάστημα που θα υψώσει απέναντι στους ξένους τοκογλύφους και ειδικά το γερμανικό παράγοντα, θα κρίνει την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΝΔ».

STAR PRESS: Γέννησα και μετά έθαψα τον άντρα μου

«Πέντε χρόνια μετά την αποτρόπαια δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας, από δύο αλλοδαπούς που του έκλεψαν την κάμερα για να την πουλήσουν 120 ευρώ, αναβίωσε η υπόθεση χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου», γράφει η εφημερίδα για τη γνωστή υπόθεση και φιλοξενεί την κατάθεση της συζύγου του.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Αγωνία για το Ασφαλιστικό»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αγώνα δρόμου ξεκινά η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει τους εταίρους ότι τα μέτρα για το Ασφαλιστικό είναι επαρκή. Για τον σκοπό αυτό, Ευκλ. Τσακαλώτος και Γ. Κατρούγκαλος οργανώνουν αποστολές σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « «Κρας τεστ» σε Αμστερνταμ και Βερολίνο»


Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στις δύσκολες «έδρες» της Ευρωζώνης, Άμστερνταμ και Βερολίνο, θα δοκιμαστούν σήμερα και αύριο οι ελληνικές προτάσεις για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης».