Το ασφαλιστικό και η διένεξη κορυφαίων δικαστών και εισαγγελέων με την κυβέρνηση είναι τα δύο θέματα τα οποία επιλέγουν, σήμερα, για τα πρωτοσέλιδά τους, οι περισσότερες εφημερίδες.


Αναλυτικά:


ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: 11 εκτελεστές της Λαγκάρντ έρχονται στην Αθήνα

“Στις 18 Ιανουαρίου, μια «ομάδα κρούσης» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φθάνει στην Αθήνα, με επικεφαλής την σκληρή διαπραγματεύτρια Ντέλια Βελκουλέσκου, έτοιμη για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, επί ελληνικού εδάφους, αδιαφορώντας αν αυτό προκαλέσει νέα πολιτική αστάθεια. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι πιστωτές θα ακολουθήσουν κοινή γραμμή στο θέμα του Ασφαλιστικού και της αξιολόγησης και χαρακτηρίζεται ως η «μητέρα των μαχών», η έκβαση της οποίας μπορεί να κρίνει την παραμονή του Ταμείου στο πρόγραμμα, θέτοντας σε κίνδυνο την ολοκλήρωσή του”, τονίζει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σκοτεινό παρασκήνιο"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τη σκληρή απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αρμόδιου για θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκάλεσε η ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων, που υπογραφόταν από τον πρόεδρό της Κωνσταντίνο Τζαβέλλα και τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Ζημιανίτη, σχετικά με την τροπολογία βάσει της οποίας "λύνονται τα χέρια" των δικαστικών και των εισαγγελικών λειτουργών στις μεγάλες υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων και διαφθοράς".

ΕΘΝΟΣ: "Σκληρό παζάρι εντός και εκτός συνόρων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφασισμένος να δώσει σκληρή μάχη για τη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος για τις τωρινές και τις επόμενες γενιές, αποκρούοντας με τεκμηριωμένες απαντήσεις και σε χρόνο d/t ενδεχόμενες διαφωνίες από την πλευρά των θεσμών, είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα συνεχίσει να καλεί σε διάλογο τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μειώσεις 20% στις συντάξεις και με ντοκουμέντα..."

Η εφημερίδα γράφει ότι "αποκάλυψη-σοκ που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας ότι "δεν μειώνονται συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό" κρύβεται στο ίδιο το νομοσχέδιο και στο άρθρο 48 όπου και γίνεται παραδεκτό όχι μόνο ότι έρχονται μειώσεις στις νέες συντάξεις αλλλά και ότι θα είναι και πάνω από 20%!".

ΕΣΤΙΑ: "Στρατηγική λύσις για το Ασφαλιστικό"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο τρόπος που τα πολιτικά κόμματα διαχειρίζονται την πρόκληση της αλληλεξαρτήσεως μεταξύ των γενεών που είναι το Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας είναι τουλάχιστον ανεύθυνος. Το ορθόν και ακριβές που θα έπρεπε να λεχθεί είναι ότι η συνήθης προσέγγισης σ΄ένα τόσο σοβαρό και διαχρονικό ζήτημα είναι ευκαιριακή, καιροσκοπική, κοντόφθαλμη".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: ""ΝΑΙ" υπό όρους από τους εργοδότες"

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΤΕ οι οποίοι κομίζουν πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% και μείωση των επικουρικών συντάξεων πάνω από 170 ευρώ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ψηφίστε όλοι μαζί"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ανάγκη να επιτευχθεί ευρεία πολιτική συμφωνία στην Ελλάδα ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος του ασφαλιστικού συστήματος υπογραμμίζουν - παρά την κομματική αντιπαράθεση που σοβεί στην Αθήνα - τα ανώτατα κλιμάκια των Βρυξελλών".

ESPRESSO: Ο Νονός βίαζε όποια ήθελε

Για το μαρτύριο που ζούσαν δυο Ρουμάνες στην πλατεία Βικτωρίας κάνει λόγο η εφημερίδα. «Ο αδίστακτος μαστροπός, φερόμενος ως αρχηγός μεγάλου κυκλώματος, ο οποίος αναζητείται μέσω Ιντερπόλ, κρατούσε φυλακισμένες τις όμορφες κοπέλες, τις χτυπούσε αλύπητα, βίαζε όποια ήθελε και τις υποχρέωνε να εκδίδονται καθημερινά σε δύο οίκους ανοχής στην οδό Φυλής», επισημαίνει.

CONTRA NEWS: "Ασπίδα των φοροφυγάδων κορυφαίοι εισαγγελείς"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όταν κορυφαίοι εισαγγελείς και δικαστές γίνονται ασπίδα για να προστατευτούν ορισμένοι μεγαλόσχημοι φοροφυγάδες τότε κάτι δεν πάει καλά στο σάπιο και διαπλεκόμενο σύστημα της Δικαιοσύνης".

STAR PRESS: Σκλάβες του σεξ σε σπίτι κολαστήριο

Όπως γράφει η εφημερίδα στην πλατεία Βικτωρίας της Αθήνας ήταν φυλακισμένες δύο Ρουμάνες και τις βίαζαν για να τις αναγκάσουν να εκδίδονται. «Αλλεπάλληλοι ομαδικοί βιασμοί, ξυλοδαρμοί μέχρι λιποθυμίας και εκπόρνευση μέχρι εξαντλήσεως για δύο νεαρές Ρουμάνες, που ζούσαν μαρτυρικές στιγμές στα χέρια ομοεθνή τους μαστροπού», συμπληρώνει.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ""Κεραμίδα" για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες"


Η εφημερίδα τονίζει ότι "επώδυνες ανατροπές σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και στον αγροτικό κόσμο της χώρας φέρνει το νέο ασφαλιστικό. Με βάση τα κυβερνητικά σχέδια, όπως αποτυπώνονται στο νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε, οι εισφορές που θα κληθούν να πληρώνουν από την 1η Ιανουαρίου 2017 ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και το 100% των σημερινών εισφορών που καταβάλλονται στα Ταμεία".