Με μια καλή εμφάνιση, που στο β μέρος συνοδεύτηκε από τρία όμορφα γκολ, ο ΠΑΟΚ πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.


Ο Δικέφαλος ξεκίνησε κεφάτος κι έχασε την πρώτη του ευκαιρία μόλις στο 5'. Παρά, όμως, το ότι είδε την μπάλα να σταματά δύο φορές στα δοκάρια του Δαύκου, δεν την είδε να καταλήγει και στα δίχτυα του στο πρώτο μέρος... Κι αυτό επειδή, όπως είπε κι ο Τούντορ, οι αντίπαλοι είχαν για τερματοφύλακα τον... Μπουφόν!

Ως το 30' οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ξεμυτίσει, αλλά στη συνέχεια πήραν θάρρος, χωρίς, πάντως, να απειλούν σοβαρά την εστία του Μελίσσα. Στηρίχθηκαν στην εμφάνιση του τερματοφύλακά τους και προσπάθησαν για κάτι καλύτερο, χωρίς, πάντως, να κάνουν τον Μελίσσα να αισθανθεί κίνδυνο...

Κι ενώ ο... Λουίτζι Δαύκος συνέχιζε την εμφάνισή του, ο ΠΑΟΚ πατούσε όλο και περισσότερο γκάζι. Έτσι, στο β μέρος, ήταν και αποτελεσματικός. Βοήθησε και η αλλαγή του Μυστακίδη, που έδωσε πνοή στην επίθεση κι έτσι, με τον... συνήθη ύποπτο Στέφανο Αθανασιάδη, άνοιξε το χορό των γκολ. Δεν ικανοποιήθηκε από το ένα γκολ (αν και μ' αυτό περνούσε) και συνέχισε να πιέζει.

Συνέχιζε κι ο... Δαύκος το βιολί του, αλλά δεν ήταν δυνατό να σταματήσει τα πάντα. Έτσι, χάρη στις επιθετικές προσπάθειες των Μυστακίδη - Χαρίση και το πείσμα του Μακ ήρθε το δεύτερο γκολ, ενώ στο τρίτο μίλησε η πείρα του Μπερμπάτοφ, που διάλεξε για αντίπαλο τον τραυματία Γιουκάρη, του ξέφυγε και με ωραία κεφαλιά έγραψε το τελικό 3-0.

Ο διαιτητής Γ. Κομίνης κρίνεται εκ του αποτελέσματος ως μέτριος. Κι αυτό επειδή, στο α μέρος δεν είδε δύο πέναλτι, ένα από την κάθε πλευρά... Επίσης, στο 0-0, σταματά με ανύπαρκτο οφσάιντ παίκτη της Καλλονής, επειδή η μπάλα προέρχεται από φάουλ που έπρεπε να δοθεί υπέρ του ΠΑΟΚ, αλλά δεν δόθηκε... Στο β μέρος, πάντως, ανέβασε κι αυτός την απόδοσή του.

Όσο για τη συνέχεια, ο Τούντορ θέλει ντέρμπι: Όπως δήλωσε στο συνδρομητικό κανάλι, προτιμά για αντίπαλο ή τον Ηρακλή ή τον... Ολυμπιακό!

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Τούμπας
Γκολ: 59' Αθανασιάδης, 64' Μακ, 81' Μπερμπάτοφ / -
Δοκάρια:  15' Τζαβέλας, 19' Αναστασιάδης (αυτοδοκάρι) / -
Διαιτητές: Γιώργος Κομίνης, με βοηθούς τους Χασάν και Σίπκα. Τέταρτος διαιτητής ο Θάνος.
Κίτρινες: 22' Μακ / 10' Μίκιτς
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ(Τούντορ)Μελίσσας, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς(46' Μυστακίδης), Χαρίσης, Τσίμιροτ(75' Τζιώλης), Πέλκας, Ζάιρο(60' Μπερμπάτοφ), Μακ και Αθανασιάδης.
Στον πάγκο οι Σιαμπάνης, Σκόνδρας, Τζιόλης, Γκολάσα, Μπερμπάτοφ, Μυστακίδης και Δημητριάδης.
Καλλονή(Καραγεωργίου):  Δαύκος, Μίκιτς(46' Τσαμπούρης), Αναστασίαδης, Ουκά, Σπυρόπουλος, Ελλακόπουλος(46' Καλτσάς), Γιουκάρης, Ξύδας(69' Ουνγιαλίδης), Χατζηδημητρίου, Μπαργκάν και Κάρλσον.
Στον πάγκο οι Χογκ, Ουνγιαλίδης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Μανούσος, Λαμπράκης και Βαλιός.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό

salonicanews.com