Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια σήμερα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα Κλειστά σχολεία σε Λαγκαδά και Ωραιόκαστρο και Φλώρινα.Στα λευκά και ο Βόλος, «φουσκώνει» επικίνδυνα ο Έβρος.


Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα .Στην Αττική ο χιονιάς αναμένεται να... φτάσει σήμερα το απόγευμα με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ελαφρά χιονόπτωση στα βόρεια προάστια ως και το κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι ξύπνησαν και είδαν... άσπρη μέρα, αφού χιόνισε και στο κέντρο της πόλης. Το χιόνι κάλυψε τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και τα πεζοδρόμια ενώ σε πολλά σημεία υπήρξαν προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων λόγω παγετού.

Μέσα στην πόλη του Βόλου πέφτει από τα ξημερώματα πυκνό χιόνι, ενώ όλα τα προάστια περιμετρικά του Βόλου έχουν ντυθεί στα λευκά. Η χιονόπτωση είναι πυκνή σε όλο το Πήλιο και στα Χάνια το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 60 εκατοστά. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό, αλλά η σφοδρή χιονοθύελλα, δημιουργεί έντονα προβλήματα στην περιοχή Καράβωμα προς Ζαγορά, όπου ο δρόμος έχει κλείσει.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Κλειστή ωστόσο παραμένει η γραμμή Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Στον Έβρο αρχές και κάτοικοι είναι σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, όχι μόνο εξαιτίας των βροχοπτώσεων σε Σουφλί, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα αλλά και μετά την ενημέρωση από τις βουλγαρικές αρχές για την απελευθέρωση νερών του φράγματος του Ιβαϊλοβγκραντ.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com η στάθμη των νερών, νωρίς το βράδυ της Κυριακής, στον σταθμό εισόδου των υδάτων στο ελληνικό έδαφος στην κοίτη του Άρδα μετρήθηκε στα 4,85 μέτρα με όριο επιφυλακής τα 5,00 μέτρα και συναγερμού τα 5,20 μέτρα.

Όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που έχει εκδώσει η ΕΜΥ και παραμένει σε ισχύ, σήμερα Δευτέρα αναμένονται χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ και παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά όπου τη νύχτα κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η φωτογραφία απεικονίζει τον Πολύγυρο και είναι της Δάφνης Παρλιάρη, από το facebook και την ομάδα Northmeteo.gr