Οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, για τις οποίες οι εφημερίδες υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους φορολογούμενους και οι κινητοποιήσεις των αγροτών κερδίζουν τη μάχη των πρωτοσέλιδων θεμάτων σήμερα.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ο Μητσοτάκης αντεπιτίθεται στην κυβέρνηση
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «είναι ξεκάθαρο πλέον πως πολύ σύντομα θα ξεδιπλωθεί η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη για σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση... Οι άξονες που σε πρώτη φάση θα στηρίζουν την μετωπική σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το ασφαλιστικό, το ΕΣΡ, η οικονομία και βέβαια οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη για τον PLAN Χ και την πληρωμή μισθών και συντάξεων με ομόλογα IOU».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Ο Τσίπρας πούλησε τη χώρα στη Μέρκελ
Στη συνέντευξη Βαρουφάκη αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: «Ο Αλέξης Τσίπρας είχε «συνθηκολογήσει» με δανειστές και Βερολίνο πριν να σύρει τη χώρα στο δημοψήφισμα, αποκάλυψε ο Βαρουφάκης. «Τα είχε αποδεχθεί όλα» από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, στις 25 Ιουνίου. «Γνώριζε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες. Είχε εκπονήσει "Plan Χ" (για να αντιμετωπίσει την οικονομική ασφυξία που του επέβαλαν οι δανειστές), αλλά δεν το χρησιμοποίησε ποτέ. Πήρε το “Όχι” του ελληνικού λαού, της 5ης Ιουλίου, αλλά "εξουθενωμένος" είχε αποφασίσει να πει "Ναι" στους Ευρωπαίους εταίρους, στήνοντας το... 17ωρο θέατρο των δήθεν διαπραγματεύσεων»...».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κοροϊδία οι αντικειμενικές"
Η εφημερίδα γράφει ότι "το υπουργείο Οικονομικών, αφού άφησε το θέμα των αντικειμενικών αξιών... να σαπίσει, έδωσε χθες νέες τιμές, δίνοντας την εντύπωση ότι το έκανε περισσότερο για να ξεπεράσει τον σκόπελο του ΣτΕ, παρά για να τις εναρμονίσει με τις εμπορικές αξίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά ακινήτων!".

ΕΘΝΟΣ: "Μειώσεις φόρων για τις νέες αντικειμενικές"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ελαφρύνσεις σε φόρους, τέλη και τεκμήρια φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, που είναι μειωμένες 5%-20% σε περιοχές με τιμή ζώνης 650 έως 4.000 ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προφητεία Αγίου Παΐσιου και προφητεία Σιωνιστών για τον Ελληνικό λαό
Άνευ σχολίων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ολες οι νέες αντικειμενικές αξίες"
Η εφημερίδα γράφει ότι "αστικές περιοχές της χώρας, στις οποίες ως επί το πλείστον κατοικεί η λεγόμενη "μεσαία τάξη", κερδίζουν τις μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και μάλιστα αναδρομικά από την 21η Μαϊου 2015, σύμφωνα με την κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικού Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη που υπεγράφη προχθές και δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως".

ΕΣΤΙΑ: "Κοροϊδία με τις νέες αντικειμενικές"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "πριν από ένα χρόνο ακριβώς-και συγκεκριμένα στις 19 Ιανουαρίου 2015-ο Αλέξης Τσίπρας έδινε μία από τις τελευταίες προεκλογικές τηλεοπτικές συνεντεύξειςε, λέγοντας σε μια αποστροφή του λόγου του χαρακτηριστικά: "Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός φορολογείται με πλασματικούς όρους".

Η ΑΥΓΗ: "Τυφλή σύγκρουση από αγρότες"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε πολιτική αλλά και άγονη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, που δεν βοηθά την προσπάθεια για έξοδο από την κρίση και, πρωτίστως, δεν διευκολύνει την εξεύρεση δίκαιων λύσεων στα όντως οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες ή την ομαλή μετάβαση στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό καθεστώς, οδηγούν τον αγροτικό κόσμο συνδικαλιστικές ηγεσίες, τυπικές ή άτυπες"..

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τα τρακτέρ της οργής"
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ""οργώνουν", τις εθνικές οδούς οι αγρότες, προειδοποιώντας ότι αν μέχρι το Σάββατο δεν αποσυρθεί το ασφαλιστικό/φορολογικό θα κόψουν την κυκλοφορία. Στην Κομοτηνή επιστρατεύτηκαν τα ΜΑΤ κατά των αγροτών που ήθελαν να συναντήσουν τον υπουργό Β. Αποστόλου, ο οποίος παραδέχτηκε τη δεινή θέση του αγροτικού κόσμου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κοινωνία και πολιτική στο "κόκκινο""
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε τροχιά κοινωνικής έντασης και πολιτικής πόλωσης εισέρχεται η χώρα, με επίκεντρο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που πυροδοτεί ισχυρότατες αντιδράσεις".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δυνατό εργατικό κίνημα, λαϊκή συμμαχία και ξεσηκωμός παντού!"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργατοϋπαλλήλων, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, της νεολαίας, που σηκώνουν το ανάστημά τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, η οποία ολοκληρώνει το έγκλημα, βάζοντας ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση από τους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ανυποχώρητοι στα μπλόκα

Η εφημερίδα κάνει καταγραφή των χθεσινών προβλημάτων από τις κινητοποιήσεις των αγροτών και προσθέτει: «Διορία μέχρι το Σάββατο δίνουν οι αγρότες στην κυβέρνηση, για να αποσύρει τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό, ειδάλλως θα κλείσουν και τα Τέμπη».

ΤΑ ΝΕΑ: "Μπλόκα στους δρόμους, αναβρασμός στη Βουλή"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αυξάνονται καθημερινά οι αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό: είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά σχηματοποιείται κοινό μέτωπο μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων και εργοδοτών. Στις κινητοποιήσεις πρωτοστατούν οι αγρότες, οι οποίοι ετοιμάζονται για μπλόκα διαρκείας. Ανήσυχοι εμφανίζονται αρκετοί βουλευτές της συμπολίτευσης, που πιέζουν για αλλαγές τους αρμόδιους υπουργούς".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Εμπρός Νταβός και πίσω... νταβατζήδες"
Η εφημερίδα γράφει ότι "παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Από τη μια πλευρά η κυβέρνηση και από την άλλη οι... νταβατζήδες της χώρας. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε το τρέχον διήμερο του πρωθυπουργού".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χημικά πάνω στις συσκευασίες τροφίμων μας παχαίνουν
Αν και αποφεύγουμε να καταναλώνουμε συσκευασίες(προτιμάμε το περιεχόμενο), διαβάζουμε στην εφημερίδα: «Οι φθαλικές ενώσεις - χημικές ουσίες που κάνουν πιο ελαστικά τα πλαστικά – είναι πιθανό να εισχωρήσουν σε τρόφιμα και στη συνέχεια να τα καταναλώσουμε. Οι «ύποπτες» χημικές ενώσεις βρίσκονται στις συσκευασίες των τροφίμων και μεταφέρονται σε τρόφιμα λιπαρών προϊόντων όπως τα τυριά και τα λουκάνικα αλλά μπορεί επίσης να μπουν στο σώμα μας μέσω του δέρματος”.

ESPRESSO: Γάμος αρχιμανδρίτη με άνδρα
Το περιστατικό συνέβη στις ΗΠΑ και η εφημερίδα γράφει: «Σχεδόν εννέα χρόνια μετά την απόφαση του να βγάλει τα ράσα (παρότι επρόκειτο να γίνει δεσπότης), ο πρώην αρχιμανδρίτης της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής Ιωάννης Χαιρόπουλος παντρεύτηκε τον σύντροφο του στο Κουίνσι της Βοστόνης». Όπως διαπιστώνετε, ο τίτλος έχει διαφορά από το περιεχόμενο...

ΚONTRA NEWS: "Καταστρέφουν οι Γερμανοί τοκογλύφοι τη χώρα μας"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής και είναι έτοιμη να ξεσπάσει. Δεν αντέχει άλλη αφαίμαξη από τους Γερμανούς τοκογλύφους και δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να παριστάνει το πειραματόζωο".

STAR PRESS: Την πούλησαν για σκλάβα του σεξ

«Σε ηλικία 14 ετών, η Μέγκαν Σιέφενε ήρθε στην Ελλάδα διακοπές με τη μητέρα της. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι εκείνο το καλοκαίρι θα ξεκινούσε ένας εφιάλτης, που θα κρατούσε 6 χρόνια. Ένας εφιάλτης, που ξεκίνησε από τον έρωτα με έναν νεαρό, ο οποίος, όμως, την εκμεταλλεύθηκε, την έκανε πόρνη, την ανάγκασε να δουλεύει σε οίκους ανοχής ή ακόμη και στο δρόμο, τη χτυπούσε, την ανάγκασε να αποβάλει, όταν στα 14 έμεινε έγκυος, την πούλησε σε άλλον νταβατζή. Αναγκάστηκε να κάνει σεξ με 50 άνδρες καθημερινά, μια φορά με 110 σε 22 ώρες, να κολλήσει σύφιλη και να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας για να σωθεί τελικά».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ντόμινο στους φόρους ακινήτων"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "αλλαγές στον χάρτη των φορολογικών επιβαρύνσεων των ακινήτων πυροδοτούν οι νέες αντικειμενικές τιμές που δημοσιοποιήθηκαν χθες από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά ισχύουν αναδρομικά από την 21η Μαϊου 2015, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης του ΣτΕ και επηρεάζουν περίπου 20 φόρους και τέλη".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ""Κραχ" στις αγορές"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συνολικές απώλειες που ξεπερνούν το 16% και συγκεκριμένα φθάνουν το 16,62% καταγράφει μετά και τη χθεσινή μεγάλη πτώση των τιμών ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο με δέκα αρνητικές συνεδριάσεις επί συνόλου δώδεκα".