Με ένα πέναλτι και τον Αθανασιάδη (παλιά μου τέχνη κόσκινο), ο καλύτερος ΠΑΟΚ επιβλήθηκε της Βέροιας, που ήρθε στην Τούμπα για να μην χάσει. 

Από την αρχή ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του αγώνα, αφού η Βέροια είχε πρωταρχικό στόχο να μη δεχτεί γκολ. Και, αν ως το 15' οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν και στην επίθεση, στο τελευταίο ημίωρο του α μέρους δεν... ξεμύτισαν.

Ήταν φυσικό, κάποια στιγμή, με κάποιον τρόπο, να κάμψει την αντίστασή τους ο ΠΑΟΚ. Κι αν δεν τα κατάφερε από τα αριστερά (αρχικά με τον Ζάιρο κι έπειτα με τον Μακ), ή από τα δεξιά, αν δεν του βγήκαν τα τακουνάκια - κάθετες μπαλιές του Μπερμπάτοφ από το κέντρο, του βγήκαν οι ατομικές ενέργειες.

Πρώτα ο Μακ, μετά ο Ζάιρο και, τέλος ο Σκόνδρας, επιχείρησαν να "τρυπήσουν" την άμυνα της Βέροιας που, τελικά, προδόθηκε από τα 11 βήματα... Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δίκαια με 1-0 χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπερμπάτοφ (το κέρδισε ο Σκόνδρας). Ο διαιτητής, πάντως, θα μπορούσε να αφήσει τη φάση, αφού ο Κάτσε την είχε, ήδη, στείλει στα δίχτυα...

Στο β μέρος η Βέροια μπήκε πιο επιθετικά. Έτσι, σε ένα λάθος της άμυνας, ο Σκόνδρας δεν άκουσε τον Μελίσσα (που βγήκε πολύ έξω από τη μεγάλη περιοχή του), έδωσε με το κεφάλι την μπάλα εκεί που πίστευε ότι βρισκόταν ο τερματοφύλακάς του, αλλά στην πραγματικότητα έδωσε την ευκαιρία στον Μαγιέφσκι να ισοφαρίσει.

Μετά το 1-1, όμως, η Βέροια θύμισε την ομάδα του... α μέρους. Προσπάθησε να διατηρήσει την ισοπαλία και ο ΠΑΟΚ ανέκαμψε. Είχε συνεχείς ευκαιρίες και, όπως ήταν φυσικό, έφθασε στο 2-1 με τον Αθανασιάδη. Σημείωση: Ήταν η... πρώτη τελική του Κλάους, που έδειξε πως γι αυτόν έχει γραφτεί η παροιμία "παλιά μου τέχνη κόσκινο"...

Η διαιτησία είχε αρκετά λαθάκια κι ένα από αυτά μπορούμε να πούμε ότι διαμόρφωσε το αποτέλεσμα: Στα χασομέρια, ο Πέλκας έφυγε από κανονική θέση στην περιοχή της Βέροιας, ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι, ο παίκτης του ΠΑΟΚ σταμάτησε την προσπάθειά του, αλλά στη συνέχεια ο βοηθός... κατέβασε τη σημαία, για να συνεχιστεί η φάση, με τον Πέλκα να είναι, πλέον, εκτός φάσης... Άλλη μία παρατήρηση είναι ότι, στο α μέρος, ο διαιτητής... δίσταζε να σφυρίξει. Η αμυνμόνενη Βέροια, είχε κάνει μόλις δυο φάουλ!
Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Σκόρερ: 44' Μπερμπάτοφ (πεν.), 74' Αθανασιάδης / 65' Μαγιέφσκι
Δοκάρια: - / -
Διαιτητές: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Νικόλαος Γεωργαράκος, Παναγιώτης Κασσαβέτης - 4ος Διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας
Κίτρινες:  64' Αθανασιάδης, 88' Κάτσε / 44' Αμπντούν, 75' Γεωργιάδης, 80' Νάστος
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Τούντορ): Μελίσσας, Σκόνδρας, Βίτορ, Μαλεζάς(46' Χαρίσης), Κοροβέσης, Τζιόλης, Μπερμπάτοφ, Κάτσε, Ζάιρο(68' Μυστακίδης), Αθανασιάδης, Μακ(77' Πέλκας).
Στον πάγκο οι : Όλσεν, Γκολάσα, Χαρίσης, Μυστακίδης, Σάμπο, Κίτσιου, Πέλκας.
Βέροια(Γεωργιάδης) : Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Όστοιτς, Νάστος(82' Ξόμπλιος), Αρτσε, Σιόντης, Γεωργιάδης, Αμπντούν(46' Νέτο), Μαγιέφσκι, Κόλα(46' Καϊκούτ).
Στον πάγκο οι: Λόπεθ, Νέτο, Kajkiut, Ετζεγκουέλε, Ξόμπλιος, Μεληκιώτης, Καρακώστας.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό: