Μόνο θυμηδία προκαλούν όσα υποστηρίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος περί μη μείωσης κύριων και επικουρικών συντάξεων, απαντά ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης στη σκληρή δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη για τη στάση της αντιπολίτευσης στο Ασφαλιστικό.


Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει πως το «άδικο και ανήθικο» σχέδιο για το Ασφαλιστικό που παρουσίασε η κυβέρνηση «προβλέπει μειώσεις -μέσα από νέο υπολογισμό- σε όλες τις συντάξεις, που φτάνουν έως και το 35%.

» Επιπλέον, μειώνει ακόμη περισσότερο τη σύνταξη που θα πάρουν οι σημερινοί εργαζόμενοι, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τις εισφορές τους, γεγονός που πλήττει την απασχόληση, φουντώνει την αδήλωτη εργασία και τελικά υπονομεύει το ασφαλιστικό σύστημα».

Ο κ. Πλακιωτάκης εγκαλεί την κυβέρνηση ότι έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στον ελληνικό λαό «λέγοντάς του λόγια χωρίς αντίκρισμα και για εσωτερική κατανάλωση».

Στη συνέχεια ο κ. Πλακιωτάκης καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει στον ελληνικό λαό γιατί «δεν έσκισαν το μνημόνιο ακόμη, όπως είχαν υποσχεθεί, δεν έδιωξαν ακόμη τους κακούς Τροϊκανούς και συναντώνται τακτικά μαζί τους στις σουίτες του Χίλτον, δεν κατήργησαν ακόμη τον ΕΝΦΙΑ, έκλεισαν οι τράπεζες, ενώ δεσμεύονταν για το αντίθετο, εφαρμόστηκαν τα capital controls, ενώ δεσμεύονταν ότι ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, απελευθέρωσαν τους πλειστηριασμούς της 1ης κατοικίας, ενώ δεσμεύονταν ότι δε θα επιτρέψουν να πάει κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη, έδωσαν τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια των ξένων funds, δεν έχουν δώσει ακόμη τη 13η σύνταξη όπως υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό, δεν επανέφεραν ακόμη τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ».

«Ενώ η κυβέρνηση ταυτίστηκε πλήρως με τους δανειστές, έχει το θράσος να καταγγέλλει άλλους για όσα η ίδια διαπράττει» συμπληρώνει ο κ. Πλακιωτάκης και συνιστά στον κ. Τσίπρα και την κ. Γεροβασίλη, «αν επιθυμούν πραγματικά την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση για το ασφαλιστικό, να χαμηλώσουν τους τόνους και να είναι πιο προσεκτικοί όταν ασκούν κριτική στη Νέα Δημοκρατία».