Το On Line Educa 2015, ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια συνέδρια για την τεχνολογία στην εκπαίδευση (e-learning), πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο με τη συμμετοχή 2.300 ειδικών της εκπαίδευσης από 100 χώρες.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του γερμανικού υπουργείου Παιδείας και Έρευνας και τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ήταν οι πολυδιάστατες και πολυποίκιλες προκλήσεις που τίθενται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να επιταχυνθεί, μέσω της σύζευξης της τεχνολογίας και της γνώσης, η μετάβαση σε μια νέα εποχή εκπαιδευτικών ευκαιριών.

Η επίσημη παρουσίαση του πρώτου δωρεάν Online Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» έγινε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στο Βερολίνο, η επιλογή του οποίου ανάμεσα στους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς του κόσμου αποτυπώνει τη διεθνή ακτινοβολία της πρωτοποριακής κοινωνικής και εκπαιδευτικής του δράσης και προσφοράς και σηματοδοτεί την εδραίωσή του στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ευαισθητοποίησε κατά την παρουσίασή του, την πλειοψηφία των διοργανωτών, των συνέδρων και των επισκεπτών της Online Educa Berlin 2015 καθώς χαρακτηρίστηκε ως μοναδικό φαινόμενο σύζευξης εκπαιδευτικής υποστήριξης και κοινωνικής αρωγής, μέσω της αξιοποίησης καινοτόμων διαδικτυακών τεχνολογιών.

Η επιστημονική ομάδα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο από τον Διευθυντή και συνιδρυτή του Σχολείου, μαθηματικό και πολιτικό μηχανικό, κ. Ιωάννη Κρόκο και τους καθηγητές κ.κ. Βασίλη Τσιλιβή και Κοσμά Μάντση. Την οργάνωση και το συντονισμό της ελληνικής παρουσίασης είχε η Διευθύντρια Οικουμενικών Κοινωνικών Δράσεων & Επικοινωνίας του «Αθηνά» Οικουμενικού e-Σχολείου και του ΑΡΝΟΣ Online Education κα. Δήμητρα Δονδώρου.

Το πρώτο δωρεάν Online Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Κέντρου Online Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό του «Αθηνά» καλύπτει την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνει ανάλυση της θεωρίας, λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου και του τετραδίου εργασιών, μεθοδολογία, παραδείγματα και διαδραστικά τεστ. Συγχρόνως, μέσω της υπηρεσίας e-Δημοτικό Μελέτη, οι μαθητές του Οικουμενικού Σχολείου έχουν τη δυνατότητα καθημερινής άμεσης επικοινωνίας με τον online δάσκαλο με τη χρήση video-κάμερας και διαδραστικού πίνακα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Αθηνά» την ιστοσελίδα www.arnos.gr