Τέσσερις αρχαιοκάπηλοι(οι δύο είναι πατέρας και γιος) έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, Είχαν ρημάξει αρχαιολογικούς χώρους σε Άβδηρα και Δράμα.


Πρώτα συνελήφθησαν (το απόγευμα της 2 Δεκεμβρίου 2015) στα Άβδηρα Ξάνθης, ο 62χρονος πατέρας και ο 35χρονος γιος του. Στο στάβλο και το σπίτι τους είχαν κρύψει τέσσερα αργυρά νομίσματα Αβδήρων των κλασσικών χρόνων, τέσσερις μολύβδινους συνδέσμους, χάλκινο αρχαίο νόμισμα, δίκαννο. οκτώ φυσίγγια, μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων και διάφορα σκαπτικά εργαλεία.



Τρεις μέρες μετά (το απόγευμα της 5 Δεκεμβρίου 2015), 53χρονος και 50χρονος εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή της Δράμας, να ψάχνουν για αρχαία. Στα σπίτια τους, σε χωριό των Σερρών και στα οχήματά τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 χάλκινα νομίσματα, αμφικωνική χαντρική ψήφος, τρία μολύβδινα αντικείμενα, μολύβδινο αντικείμενο αχλαδόσχημου σχήματος και χάλκινο αντικείμενο που φέρει διαμπερή οπή. Βρέθηκαν, ακόμη, έξι ανιχνευτές μετάλλων, δυο δίσκοι ανίχνευσης, τρεις φορητοί ασύρματοι και ένας ασύρματος αυτοκινήτου, πολεμικό τυφέκιο με διόπτρα, δυο πιστόλια κρότου και ένα αερίου, οκτώ βλήματα πολεμικού όπλου, εκατοντάδες φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, κροτίδες, βιβλία και σημειώσεις στις οποίες απεικονίζονται και αναγράφονται πληροφορίες για αρχαία νομίσματα και δύο συλλογές αντιγράφων αρχαίων νομισμάτων.





Σε βάρος πατέρα και γιου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και του Νόμου «Περί Όπλων», ενώ σε βάρος των δύο αρχαιοκάπηλων από τις Σέρρες, σχηματίστηκε δικογραφία για σχηματίσθηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση παραβάσεις των Νόμων «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», «Περί όπλων», «Περί ασυρμάτων» και περί «Σταθμών ασυρμάτων ζώνης πολιτών-ραδιοσταθμοί».



Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους εισαγγελείς Πρωτοδικών.