Μια καλή διαιτησία θέλει, απόψε, ο Άρης, στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Αυτό του φθάνει! Οι μαχητές παίκτες του Πρίφτη θα αναλάβουν τα υπόλοιπα, για να στείλουν τους κιτρινόμαυρους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να αρχίσει στις 18:30 και είναι ο πρώτος(χρονικά) ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Στον άλλον ημιτελικό θα συγκρουστούν Φάρος και ΠΑΟΚ κι έτσι, αν οι διαιτητές σταθούν στο ύψος τους, δεν αποκλείεται μετά από αρκετά χρόνια να έχουμε ένα Θεσσαλονικιώτικο Ελ Κλάσικο στον τελικό του Κυπέλλου του μπάσκετ.

Το έργο της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, όμως, είναι αρκετά δύσκολο, αφού εκτός της αξίας του αντίπαλου θα έχει να αντιμετωπίσει και τα δικά της προβλήματα, σε αγωνιστικό επίπεδο:

Με απουσίες...

Οι «κίτρινοι» ολοκλήρωσαν χθες την προετοιμασία τους με προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο του ΣΕΦ και όπως έγινε γνωστό ο Πελεκάνος δεν θα είναι διαθέσιμος, καθώς αποχώρησε λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος. Ακόμη, αμφίβολη παραμένει η χρησιμοποίηση του τραυματία Τσούπκoβιτς, ενώ ανέτοιμος είναι ο Ξανθόπουλος, αν και πήρε χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

«Ο αντίπαλός μας είναι μεγάλης δυναμικότητας, με πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες. Ξέρουμε πως είναι ένας σημαντικός αγώνας, ένα νοκ άουτ παιχνίδι που δίνει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό» δήλωσε ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης.

«Γνωρίζουμε πως το φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός. Κάναμε την προετοιμασία μας και θα πάμε στο ΟΑΚΑ για να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε. Στόχος μας είναι να είμαστε όσο πιο συνεπείς γίνεται σε ότι αφορά στα δικά μας αγωνιστικά κομμάτια» συμπλήρωσε ο Έλληνας προπονητής.

Κανένα πρόβλημα οι πράσινοι

Η υπεράσπιση του τίτλου περνάει από τον αυριανό ημιτελικό του ΟΑΚΑ απέναντι στον Άρη για τον Παναθηναϊκό, που καλείται να υπερκεράσει το εμπόδιο των «κίτρινων» για να παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς μετρά τέσσερις συνεχείς τίτλους.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού μόνο εύκολη δεν θα είναι απέναντι σε έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο, όπως απέδειξαν ότι είναι οι Θεσσαλονικείς απέναντι στον Ολυμπιακό, την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν για 37 λεπτά «χτυπούσαν» το παιχνίδι. Έπειτα, η διαιτητική τριπλέτα ανέλαβε δράση και η νίκη για τον Άρη χάθηκε...

Η προετοιμασία των «πράσινων» ολοκληρώθηκε χθες βράδυ, χωρίς προβλήματα για τον Παναθηναϊκό. Θα λείπει μόνον ο Μποχωρίδης, που, όμως, είναι απών εδώ και μήνες.