Νέα μεγάλη επίδοση – επιτυχία για την Μαρία Τσακίρη στο δεύτερη διοργάνωση διάθλου της σειράς των junior IBU Cup που πραγματοποιήθηκε στο Μαρτέλο της Ιταλίας. 

Η σπουδαία ελληνίδα χιονοδρόμος είχε δυο πλασαρίσματα στις 30 πρώτες αθλήτριες στα αγωνίσματα των 7,5 χλμ.: στον πρώτο αγώνα τερμάτισε 23η ανάμεσα σε 84 αθλήτριες με χρόνο 27:01.0 και έχοντας το απόλυτο στις βολές, ενώ στον δεύτερο αγώνα με μια άστοχη βολή κατετάγη 28η με χρόνο 27:46.3. 

Στους εφήβους και στα αγωνίσματα των 10 χλμ. την πρώτη ημέρα ξεχώρισε ο Νίκος Μαυρίδης και τη δεύτερη ο Παναγιώτης Παπάσης οι οποίοι τερμάτισαν στην 80η και την 70η θέση αντίστοιχα.

Η ελληνική ομάδα επέστρεψε και η προετοιμασία της θα επικεντρωθεί για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί τις 26-31 Ιανουαρίου 2016 στην Ρουμανία.


Να αναφέρουμε και την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων, της ομάδας Διάθλου των ανδρών, για το 2015 στο IBU Cup 3 που πραγματοποιήθηκε στο Ομπερτίλιαχ της Αυστρίας.

Χωρίς κάτι αξιοσημείωτο, η Ελλάδα κατέλαβε την 29η θέση, στην βαθμολογία της IBU. Για τον απολογισμό της ομάδας για την πρώτη περίοδο του πρωταθλήματος σημειώνουμε τον Απόστολο Αγγέλη, ο οποίος κατάφερε να πετυχαίνει τους προσωπικούς του στόχους