Η είσοδος των πιστωτικών καρτών στις αγορές για αφορολόγητο, τα κόκκινα δάνεια και το συνταξιοδοτικό που... έρχεται, φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Δεξιό κόμμα ιδρύει ο Νικόλαος

Η εφημερίδα επικαλείται "πληροφορίες που κάνουν λόγο για επικείμενη ίδρυση κόμματος με πρόεδρο τον γιο του τέως αλλά και έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαο. Σύμφωνα με πληροφορία της «Α» τουλάχιστον 15 εν ενεργεία της Νέας Δημοκρατίας και 350 προβεβλημένες προσωπικότητες της ευρύτερης Δεξιάs καθώς και υφιστάμενα Δεξιά μικρά κόμματα χτίζουν στην Ελλάδα το Ρεπουμπλικανικό & φιλοδυτικό κόμμα, με αρχηγό τον γιο του Κωνσταντίνου." 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πέφτει το ΙΚΑ!".

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα "έλλειμμα «βόμβα» ύψους 2,19 δισ. ευρώ πρόκειται να καταγράψει το 2016 το ΙΚΑ, που δημιουργεί ξεκάθαρο κίνδυνο στην καταβολή των συντάξεων της επόμενης χρονιάς. Στον προϋπολογισμό του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας, ο οποίος αναμένεται να συζητηθεί στο Δ.Σ. της επόμενης Δευτέρας, αναφέρεται ρητά το τεράστιο έλλειμμα, το οποίο προκαλεί κίνδυνο στις πληρωμές προς τρίτους φορείς (ΕΟΠΎΥ, ΟΑΕΔ)".

ΔΡΟΜΟΣ της Αριστεράς: "Από ρήξη σε ρήξη κι από νίκη σε νίκη"

"Δεν είναι η πρώτη φορά που το κυβερνητικό επιτελείο εναγώνια αναζητά (λάθος) συμμάχου για να καταστήσει πειστική την εμμονή του να διατηρηθεί στην κυβέρνηση και να πείσει ότι υπάρχουν «μαξιλαράκια», μέσω ενός παράλληλου προγράμματος. Να θυμίσουμε τις κυβερνητικές αναζητήσεις πρώτα με την ανάδειξη του ΔΝΤ σε βασικό σύμμαχο για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, έναντι της ακαμψίας της Ε.Ε., στη συνέχεια στο κλίμα κατανόησης που δείχνει η Κομισιόν έναντι των υπαλλήλων της τρόικας, στη συνέχεια της καλής Μέρκελ έναντι του Σόιμπλε κ.λπ. Όλες αυτές οι περιπλανήσεις οδήγησαν, βέβαια, στο 3ο Μνημόνιο αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια για τους κυβερνητικούς επιτελείς", γράφει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: " Μόνο με κάρτα όλες οι εκπτώσεις φόρων".

"Μόνο για δαπάνες με «πλαστικό χρήμα» θα δίνονται φοροεκπτώσεις από την 1-1-2016, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει ότι σταδιακά οι πάσης φύσεως συναλλαγές θα γίνονται υποχρεωτικά με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Νέο μάθημα Άγιου Παΐσιου σε Γέροντα ακριτικού νησιού

Ένα ποίημα που υπαγόρευσε ο Άγιος Παΐσιος σε Γέροντα ακριτικού νησιού δημοσιεύει, σήμερα, η εφημερίδα, από το οποίο προκύπτει ότι είναι κοντά η ώρα της τελικής σύγκρουσης.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "e-πληρωμές 9.545€ για να έχετε αφορολόγητο"

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα "δαπάνες ύψους 9.545 € με «πλαστικό χρήμα» μέσω ενός μόνο τραπεζικού λογαριασμού θα πρέπει να πραγματοποιήσουν το 2016 κάθε μισθωτός και συνταξιούχος για να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου 2.100€".

ΕΣΤΙΑ: "Έναντι πινακίου φακής"

Η εφημερίδα αναφέρεται στη διευθέτηση των κόκκινων δανείων και υποστηρίζει πως οι όροι κάτω από τους οποίους δόθηκαν σε ξένα funds δεν είναι καθόλου καλοί για τους δανειολήπτες.

Η ΑΠΟΨΗ: Προσκλητήριο για... δεκανίκια

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε αναζήτηση προθύμων βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, για να ξεπεράσει τον σκόπελο των δύσκολων ψηφοφοριών που θα ακολουθήσουν στη Βουλή. Αν και συνεργάτες του πρωθυπουργού διαψεύδουν κατηγορηματικά τα σενάρια που κυκλοφορούν για «προσέκλυση» βουλευτών άλλων κομμάτων, δεν κρύβουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη φλερτ με κάποιους που εμφανίζονται διατεθειμένοι να στηρίξουν συγκεκριμένα μέτρα και υπό αυστηρές προϋποθέσεις".

Η ΑΥΓΗ: "Δίχτυ προστασίας σε στεγαστικά, καταναλωτικά και δάνεια μικρομεσαίων"

Όπως γράφει η εφημερίδα "με τη συμφωνία που έκλεισε τελικά χθες το βράδυ μένουν εκτός της δυνατότητας μεταπώλησης σε ξένα funds τα στεγαστικά δάνεια, τα καταναλωτικά και τα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν υποθήκη πρώτη κατοικία. Προστατεύονται επίσης όλα τα δάνεια ενήμερων δανειοληπτών. Η σχετική συμφωνία που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ για όλα τα θέματα που περιέχονται στο δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων επιτρέπει τη μεταβίβαση σε ειδικές εταιρείες που θα αναλάβουν τη διαχείριση κόκκινων δανείων μόνο των μεγάλων δανείων των μεγάλων επιχειρήσεων. Για τα υπόλοιπα η διαπραγμάτευση μετατέθηκε για τον Φεβρουάριο και θα διέπεται από τις ρυθμίσεις που πέρασαν πρόσφατα για την πρώτη κατοικία".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Σαββατοκύριακο: "Η αριστερή πολιτική σήμερα"

Η εφημερίδα φιλοξενεί άρθρο του πρωθυπουργού: "Ο πρωθυπουργός με παρέμβασή του στην «Εφ.Συν.» θέτει τους άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης και στέλνει μηνύματα εντός και εκτός των συνόρων της Ελλάδας. Χαρακτηρίζει «ανόητους» όσους «θεωρούν εχθρό της Ευρώπης την Αριστερά και όχι την Ακροδεξιά», υπογραμμίζει ότι «ούτε η τυφλή σύγκρουση, ούτε η επιστροφή στην αντιπολίτευση, ούτε η οικειοθελής αποχώρηση από τις κυβερνητικές ευθύνες συνιστά αριστερή στρατηγική»". 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δεχόμαστε πρόσφυγες χωρίς οδηγίες".

H εφημερίδα δημοσιεύει "επιστολή που αποστέλλουν στους υπουργούς Εσωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής 60 υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, η οποία αποκαλύπτει την προχειρότητα και το χάος που επικρατεί σε χώρους φιλοξενίας, όπως το Τάε Κβον Ντο και το Ελληνικό: «Όλα γίνονται με προφορικές εντολές». «Δεν έχουν θεσμοθετηθεί ως χώροι προσωρινής φιλοξενίας» ούτε υπάρχει «η εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής για τους υπαλλήλους και τους προσωρινά φιλοξενούμενους»".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κατά 30% μειώθηκε η κίνηση στην Εγνατία οδό 

"Η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής των καυσίμων και των διοδίων, είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί την τελευταία πενταετία η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδού κατά 29%, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να παρατηρούνται στην Κεντρική Μακεδονία. Οι υψηλότεροι κυκλοφοριακοί φόρτοι, πάντως, καταγράφονται στο τμήμα μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Καλοχωρίου και Σερρών, δηλαδή στο τμήμα περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, που είναι και το πιο επιβαρημένο από πλευράς θορύβου αλλά και από ποσότητες απορριμμάτων", γράφει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Πρόσλήψεις - πρόκληση!"

H εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "σε όργιο διορισμών έχει επιδοθεί η πρώτη, αλλά και η δεύτερη, φορά Αριστερά κυβέρνηση. Παρά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού ότι θα προχωρούσε σε αποσυμφόρηση του δημόσιου τομέα από τις στρατιές των συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων, η επιχείρηση "κατάληψη της δημόσιας διοίκησης" συνεχίστηκε ακόμη και κατά την περίοδο που οι τράπεζες ήταν κλειστές λόγω των capital controls. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε 15 μέρες συστάθηκαν στο δημόσιο περισσότερες από 3.700 προσωποπαγείς θέσεις για διορισμό ημετέρων".

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: " Χειροπέδες σε 2 πρώην υπουργούς".

Όπως τονίζει η εφημερίδα "με δύο... βραχιολάκια που θα φορέσουν πρώην υπουργοί -ένας της Ν.Δ. και ένας ίου ΠΑΣΟΚ-. η κυβέρνηση βάζει σε πλήρη εφαρμογή το... παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αφορά ιην απόδοση δικαιοσύνης για όσους έβαλαν «ίο δάχτυλο στο βάζο με ίο μέλι» και καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα. Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, που ενδιαφέρονται άμεσα για την εκκαθάριση ίου παλαιού πολιτικού συστήματος και το «σπάσιμο» των σχέσεων διαπλοκής, κινητοποιεί -πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι σχετικές κινήσεις θα γίνουν προ των εορτών- τις διαδικασίες για έρευνες σε βάθος, ποινικές διώξεις και συλλήψεις πρώην υπουργών και κρατικών λειτουργών που εμπλέκονται σε υποθέσεις διασπάθισης κρατικού χρήματος με προσωπικό όφελος". 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κάλεσμα κλιμάκωσης της πάλης απέναντι σε προαπαιτούμενα και Ασφαλιστικό".

"Το ΠΑΜΕ σε χτεσινή συνεδρίασή του εκτίμησε τις απεργιακές μάχες και αποφάσισε την οργάνωση συλλαλητηρίων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, τη μέρα που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή το πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων. Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στα Συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες να πάρουν αποφάσεις για απεργία στα μέσα του Γενάρη για το Ασφαλιστικό", γράφει η εφημερίδα.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "Πέφτω αλλά δεν κόβω συντάξεις"

Αυτό υποτίθεται ότι κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: "Ευρω-σειρήνες στο Αιγαίο".

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα " ο Πρωθυπουργός παραδέχεται ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει αποθήκη ψυχών. «Οίηση» και «κοίτα ποιος μιλάει» στη Βουλή, μισή συμφωνία με την τρόικα, το επταήμερο της κολάσεως στη Νέα Δημοκρατία και το φάντασμα του Λαφαζάνη πάνω από τις ιδιωτικοποιήσεις".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εξέταση αίματος βρίσκει την αρθρίτιδα 16 χρόνια πριν

"Μια εξέταση αίματος, που βρίσκεται ακόμα σε πειραματική φάση, μπορεί να προβλέψει την πιθανότητα εκδήλωσης ρευματοειδούς αρθρίτιδας έως και 16 χρόνια πριν την εμφάνισή της, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Annals of the Rheumatic Diseases", γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Γιος εφοπλιστή σε απίστευτο θρίλερ

"Μια ιστορία ερωτικού πάθους, μια κατηγορία για βιασμό, μια αυτοκτονία και δικαστικές περιπέτειες συνθέτουν το παζλ των τελευταίων ετών της ζωής του Αλέξανδρου Οικονόμου, γόνου εφοπλιστικής οικογένειας που ζει στο Λονδίνο και θα έρθει ακόμα μία φορά αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για μια υπόθεση που τον πόνεσε και τον ταλαιπωρεί ακόμα" γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Πεθαίνοντας στην Ελλάδα του 2015

Όπως γράφει η εφημερίδα "Σε μια χώρα που 3-800.000 είναι ανασφάλιστοι πλέον, το σκηνικό θυμίζει μόνο ταινία τρόμου, με τη διαφορά ότι δεν είναι. Οι καρκινοπαθείς δεν έχουν φάρμακα, οι οροθετικοί επίσης, στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης μανάδες εξαντλημένες τρέχουν να μεταφέρουν «δείγματα» των παιδιών τους σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα μέσα σε πάγο, γιατί βασικά μηχανήματα είναι χαλασμένα. Στον Αγιο Σάββα τα μισά μηχανήματα ακτινοβολίας έχουν βγει off, με τις λίστες αναμονής των καρκινοπαθών να μοιάζουν με τη «Λίστα του Σίντλερ». Στον Ευαγγελισμό, στο Λαϊκό, στο Αρεταίειο, στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη νοσηλευτές και γιατροί κινούνται σαν ρομπότ..."

KONTRA NEWS: "Κατασχέθηκαν τα κότερα, οι βίλες και οι λογαριασμοί του Λιακουνάκου"

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα "σοκ έχει προκαλέσει στην κοσμική Αθήνα που αυτές τις ημέρες μετακομίζει στα σαλέ της Ελβετίας η είδηση ότι η Νατασσα Λιακουνάκου έχει μείνει χωρίς κότερο, ακίνητα και κοσμήματα! Οι... ανάλγητοι εισαγγελείς στέρησαν από την κοσμική Νατάσσα τη δυνατότητα να κάνει επίδειξη όπως κάθε χρόνο στα σαλέ της Ελβετίας και στη συνέχεια να εμφανιστεί όπως συνηθίζει στα πολυτελή στέκια του Μανχάταν, μέχρι να περάσει ο χειμώνας για να μετακομίσει στην Μύκονο, για να οργανώσει τα γνωστά πάρτι με τα οποία ασχολούνται τα κοσμικά περιοδικά".

PRESS TIME: "Ο πιο "άγριος" Μεγάλος Αδελφός"

"Η αντικατάσταση των υφισταμένων ταυτοτήτων με νέα δελτία που θα είναι δύσκολο να παραχαραχτούν, αφού Θα έχουν εκτός από δακτυλικό αποτύπωμα και πρόσθετα βιομετρικά στοιχεία όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου, είναι μόνο η αρχή Γιατί, προς το παρόν, έτσι υποχρεώνεται η ελληνική κυβέρνησα υπό την απειλή επαναφοράς της βίζας για Έλληνες ταξιδιώτες στις ΗΠΑ. Ήδα έχουν μελετηθεί ταυτότητες που κάνουν την Οργουελική φαντασία να μοιάζει στείρα", υποστηρίζει η εφημερίδα.

SPIRTO: Η μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση Γιακουμάκη

"Επίσημα ο φάκελος του Γιακουμάκη έχει κλείσει με τη σφραγίδα «αυτοκτονία». Όμως η εμφάνιση ενός νέου μάρτυρα και η προσκόμιση φωτογραφιών που 1 δεν συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, γεννούν νέα ερωτηματικά και φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το σενάριο της δολοφονίας", γράφει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Ο Πούτιν μελετά τις προφητείες Παΐσιου

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αφιέρωμα ins ρωσικής τηλεόρασης στον άγιο Παΐσιο και τις προφητείες του για ενδεχόμενη σύγκρουση Ρωσίας-Τουρκίας, παρακολούθησαν εκατομμύρια Ρώσοι που πιστεύουν και πολλοί από αυτούς είχαν επισκεφθεί το Γέροντα όσο ζούσε στο Άγιο Όρος, αλλά και τώρα, με δέos, προσκυνούν τον Τάφο του και τη σκήτη του στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης".

Οικονομικός Τύπος

ΑΓΟΡΑ: "Βόμβα από το ΔΝΤ στις κύριες συντάξεις".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το μεγάλο κόλπο με τα τέλη Ι.Χ."

Η ΑΞΙΑ: "Επιστρέφουν οι ισχυρές οικογένειες και τα παλαιά τζάκια"

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Άνοιξε η αγορά κόκκινων δανείων"

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: "Πώς θα πουληθούν τα κόκκινα δάνεια στα distress funds"