Στη Λέρο είχε καταγραφεί ο κάτοχος συριακού διαβατηρίου, το οποίο βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, το διαβατήριο καταγράφηκε στη Λέρο, στις 3 Οκτωβρίου και έλαβε των έγκριση των ελληνικών αρχών βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών.

«Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος» σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Τόσκας διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος».

Υπενθυμίζεται ότι οι γαλλικές υπηρεσίες έστειλαν το μεσημέρι τον αριθμό του συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος, καθώς και δακτυλικό αποτύπωμα ενός δεύτερου τρομοκράτη.

Οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν εάν και ο δεύτερος ύποπτος έχει καταγραφεί στην Ελλάδα.