Μόνο ντροπή μπορεί να αισθάνεται κανείς από όσα έγιναν σήμερα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου μοναδικός στόχος μιας μεγάλης μερίδας αυτών που πήγαν στο παιχνίδι ήταν να σκοτώσουν!


Η κατάσταση ξέφυγε πολύ νωρίς από κάθε έλεγχο, με ξύλο, καπνογόνα και φωτοβολίδες να κάνουν την εμφάνισή τους πολύ πριν την έναρξη του αγώνα, αρχικά έξω από το γήπεδο. Όταν, όμως, εμφανίστηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, οι αληταράδες που καταδυναστεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, μαζί με κάποιους παράγοντες που αγαπούν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, το τερμάτισαν...

Οι παίκτες του Ολυμπιακού βγήκαν για την καθιερωμένη βόλτα στο γήπεδο και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τους υποδέχθηκαν με φωτοβολίδες! Μία πέτυχε στο χέρι τον Φινμπόγκασον κι οι παίκτες του Ολυμπιακού αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια.



Εκεί ανέλαβε να ρίξει λάδι στη φωτιά ο Σάββας Θεοδωρίδης. Ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού, με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι που είχε τη μετάδοση, ζητούσε αναβολή του αγώνα και τιμωρία του Παναθηναϊκού. «Είναι πρωτοφανή πράγματα αυτά, είναι σαφής ο κύριος Κοντονής. Δεν γίνεται το παιχνίδι! Ήρθαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, όχι σε ζούγκλα. Δεν θα τους περάσει! (...) Είναι σαφής ο κανονισμός, κατευθυνόμενες φωτοβολίδες, τελείωσε το θέμα! Μου φαίνεται υπάρχουν και σε φωτογραφίες. Λοιπόν κύριοι, εμείς σε ζούγκλα δεν παίζουμε. Ήρθαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και ελπίζαμε στο φιλότιμο, ώστε να γίνει ένα αντρικό, ωραίο παιχνίδι σε στιλ Τσάμπιονς Λιγκ. Δυστυχώς δεν το θέλετε έτσι το πρωτάθλημα, το θέλετε με άλλους τρόπους! Σας το χαρίζουμε! Θα αποφασίσει ο διαιτητής, αλλά εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε σε ζούγκλα», δήλωσε.

Οι δηλώσεις του πέρασαν από... αυτί σε αυτί και το γήπεδο έδειχνε καζάνι που σιγοέβραζε. Μάλιστα, τραυματίστηκε και αστυνομικός. Βρισκόταν έξω από τη Θύρα 12, όταν κάποιος βγήκε και του πέταξε στο κεφάλι ένα καπνογόνο. Ο αστυνομικός σωριάστηκε στο έδαφος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται πολύ σοβαρή.

Στο μεταξύ, ο διαιτητής κ. Παππάς αποσύρθηκε στα αποδυτήρια και, μετά από 45 λεπτά, ανακοίνωσε την απόφασή του: Το παιχνίδι αναβάλλονταν...



Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση από τον διαιτητή Παππά ότι το ντέρμπι της Λεωφόρου δε θα γίνει τελικά για λόγους ασφαλείας, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο: Άνοιξε η πόρτα της Θύρας 13 και μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο οπαδοί του Παναθηναϊκού. Άμεση ήταν η επέμβαση των ΜΑΤ, αλλά στην κυριολεξία έγινε… χαμός.

Ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με πλαστικές καρέκλες, πέτρες, φωτοβολίδες, κροτίδες, κρότου λάμψης και… ξύλο.

Άντε να δούμε, τώρα, ποια τιμωρία θα επιβληθεί στον Παναθηναϊκό... Δε θέλουμε ούτε να σκεφτόμαστε το να είχαμε παρόμοια επεισόδια σε γήπεδο από τα Τέμπη και πάνω...