Το Ισλαμικό Κράτος ανέβαλε την ευθύνη των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, που συγκλόνισαν, χθες βράδυ, τον κόσμο.


Σε ανακοίνωσή της η τζιχαντιστική οργάνωση αναφέρει ότι οι μαχητές της, ζωσμένοι με εκρηκτικά και εξοπλισμένοι με πολυβόλα, πραγματοποίησαν επιθέσεις σε διάφορες τοποθεσίες στην πρωτεύουσα, που είχαν μελετηθεί προσεκτικά.

«Οι επιθέσεις ήρθαν ως απάντηση στις προσβολές στον προφήτη του Ισλάμ και στις αεροπορικές επιδρομές στην επικράτεια του Ισλαμικού Κράτους», λέει η τζιχαντιστική οργάνωση που ανέλαβε επισήμως την ευθύνη για τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Προειδοποιεί ακόμη ότι η Γαλλία θα παραμένει στόχος όσο συνεχίζει τις πολιτικές της. 

Και απειλητικό βίντεο

Νωρίτερα, απειλές για νέα επίθεση στη Γαλλία, αν συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά των μαχητών του, εξαπολύει το Ισλαμικό Κράτος σε νέο βίντεο που κυκλοφόρησε μία ημέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Ένας μαχητής καλεί μουσουλμάνους που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη Συρία να κηρύξουν ιερό πόλεμο και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Γαλλία. 

«Έχετε την εντολή να πολεμήστε τον άπιστο, όπου κι αν τον βρείτε, τι περιμένετε; Υπάρχουν διαθέσιμα όπλα και αυτοκίνητα και στόχοι έτοιμοι για χτυπήματα. Είναι διαθέσιμο ακόμη και δηλητήριο, άρα δηλητηριάστε το νερό και το φαγητό τουλάχιστον ενός εκ των εχθρών του Αλάχ», αναφέρει ένας αραβόφωνος γενειοφόρος, ο οποίος είναι πλαισιωμένος από άλλους μαχητές.  

«Όσο συνεχίζετε τις βομβιστικές επιθέσεις δεν θα ζείτε εν ειρήνη. Θα φοβάστε ακόμη και να πάτε στην αγορά», συνεχίζει απευθυνόμενος στους Γάλλους. 



Η αντίδραση του Ολάντ

Ιδιαίτερα οξύ λόγο χρησιμοποίησε ο Φρανσουά Ολάντ, σε μήνυμά του, λίγο πριν την επίσημη ανάληψη της ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος.

«Αυτό που συνέβη χθες είναι μια πράξη πολέμου (...) η οποία πραγματοποιήθηκε από το Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), οργανώθηκε στο εξωτερικό με εσωτερικους συνεργούς που η έρευνα θα πρέπει να προσδιορίσει», ανέφερε ο Ολάντ. 

Ακόμη γνωστοποίησε ότι θα μιλήσει τη Δευτέρα σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και πως στη χώρα θα υπάρξει τριήμερο εθνικό πένθος.