Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης μετέβησαν, σύσσωμοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Θεσσαλονίκης, ώστε να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον γαλλικό λαό, μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου 2015.


Την πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος του συμβουλίου, Παν. Αβραμόπουλος. Νωρίτερα υπέβαλε προς έγκριση ψήφισμα με το οποίο καταδικάζονται οι επιθέσεις στη Γαλλία.

Ο επικεφαλής της παράταξης "Εντάξει", Στ. Καλαφάτης, ζήτησε να συμπεριληφθεί η επισήμανση πως το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης εναντιώνεται σε κάθε μορφής τρομοκρατία και εξτρεμισμό, κάτι στο οποίο διαφώνησε η γραμματέας του σώματος, Ρία Καλφακάκου, της παράταξης "Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη". Τελικά, συμπεριλήφθηκε μόνον η έκφραση "κατά της τρομοκρατίας", με την προσθήκη "παντός είδους", που ζήτησε η επικεφαλής της παράταξης "Γειτονιές σε Δράση", Ελεάννα Ιωαννίδου.

Αντίδραση, από την κ. Καλφακάκου, υπήρξε και στην επισήμανση Καλαφάτη να προστεθεί στο ψήφισμα η επισήμανση πως το δημοτικό συμβούλιο υπογραμμίζει την υποχρέωση της πολιτείας να ασκεί πολιτικές ασφάλειας των πολιτών.

-Είναι διφορούμενος όρος η ασφάλεια των πολιτών, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους, οι σύμβουλοι της παράταξης "Εντάξει" υποχώρησαν για να δοθεί η ευκαιρία στο δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει, ομόφωνα, το ψήφισμα. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε, καθώς δεν εγκρίθηκε από τους δύο συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Δελλή και Γιώργο Κωνσταντινίδη.



Στη συνέχεια η συνεδρίαση διακόπηκε, για να μεταβούν οι σύμβουλοι στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι, από χθες, έξω από το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, κυματίζουν μεσίστιες, η ελληνική, η γαλλική, η σημαία της Ε.Ε. και η σημαία του δήμου Θεσσαλονίκης(φωτογραφία).