Συνέδριο με τίτλο «Τα Μουσεία Είμαστε Εμείς: Διευρύνοντας τον Ρόλο των Μουσείων και των Πολιτιστικών Οργανισμών στην Κοινωνία» οργανώνεται, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, (Κτίριο Μ2 – Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ,  25ης Μαρτίου & Παραλία).


Το συνέδριο, που θα γίνει την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015, από τις 10:00 – 17:00, οργανώνουν το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α στη Θεσσαλονίκη, το Βρετανικό Συμβούλιο, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Κίνησης των Πέντε Μουσείων Θεσσαλονίκης.

"Σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει συνεχώς νέες κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις, οι πολιτιστικοί φορείς που ενδιαφέρονται για το κοινό καλό καλούνται να σκεφτούν ξανά τον ρόλο και την απήχησή τους στην κοινωνία. Μέσα από μια γνήσια ανάγκη να παράγουν κοινωνικό έργο και να απευθύνονται σε ολοένα και ευρύτερο κοινό, επιλαμβάνονται θέματα όπως η διαφορετικότητα, η ανεκτικότητα, η καινοτομία, η δημιουργικότητα και η συμμετρικότητα", σημειώνουν οι οργανωτές.