Όπως είναι φυσικό, όλες οι σημερινές (Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015) εφημερίδες ασχολούνται, στο βασικό τους θέμα, με την αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να οργανώσει εσωκομματικές εκλογές. Διαφοροποιείται η τοπική Θεσσαλονίκη.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Κύριοι ντροπή σας ξεφτιλίσατε τους Νεοδημοκράτες

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το χθεσινό φιάσκο ήταν στημένο και γράφει: "Στα υπόγεια της Συγγρού γνώριζαν εδώ και καιρό (από κρυφές δημοσκόπησεις) ότι η συμμετοχή του κόσμου θα ήταν πολύ μικρή. Οι απλοί Νεοδημοκράτες έχουν γυρίσει την πλάτη στο κόμμα και στους κομματικοδίαιτους που σιτίζονται τόσα χρόνια από τα ταμεία του, αλλά και από τις κατά καιρούς κυβερνητικές θέσεις που έχουν πάρει..."

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η ΝΔ διαλύεται με πρωτοφανείς διαδικασίες"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανεβλήθη (παρότι είχε ξεκινήσει) η ψηφοφορία για τον νέο αρχηγό! Ολοι εναντίον Παπαμιμίκου! Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης κατά Μεϊμαράκη".

ΕΘΝΟΣ: "Βέρτιγκο στη ΝΔ μετά το φιάσκο"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "βαρύ κλίμα επικρατεί στη ΝΔ μετά το φιάσκο στις διαδικασίες εκλογής προέδρου και την αναβολή των εκλογών. Το βέρτιγκο επιτείνεται από τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ των 4 υποψηφίων αλλά και την εσωκομματική ένταση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προφητεία Άγιου Παΐσιου για τον βασιλιά Κωνσταντίνο

"Είπε ο Άγιος μας, ο Αγιορείτης Γέροντας Παΐσιος, πριν από πολλά χρόνια: "Τότε, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος θα συμβάλλει, ως μεσάζοντας, να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα"! Τα λόγια αυτά του σοφού και θεόπνευστου Γέροντα υπάρχουν και στο βιβλίο "Μαρτυρίες Προσκυνητών"... Ώστε, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, 75 ετών σήμερα, θα παίξει πολύ σημαντικό -τον πιο σημαντικό, ίσως- ρόλο για την επανάκτηση της Πόλης από την Ελλάδα", γράφει η εφημερίδα. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ""Ντροπή, οργή, σύννεφα διάσπασης"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Νέα Δημοκρατία κλυδωνίζεται μετά το "Βατερλώ" των εσοκομματικών εκλογών. Τεράστιες ευθύνες Παπαμιμίκου και των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής που δεν διασφάλισαν τη διαδικασία".

ΕΣΤΙΑ: "Υπό καθεστώς διαλύσεως η ΝΔ"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ούτε οι πλέον απαισιόδοξοι για τις εξελίξεις στην Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσαν να υπολογίσουν το "Βατερλώ" της χθεσινής εσωκομματικής διαδικασίας για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος. Εν αρχή η διαδικασία δεν ξεκίνησε καν".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "ΝΔ, ένα απέραντο φρενοκομείο"

Η εφημερίδα γράφει ότι "γενικευμένος εμφύλιος μετά την αναβολή της ψηφοφορίας λόγω τεχνικού προβλήματος στο on-line σύστημα καταγραφής των ψηφοφόρων. Κυρ. Μητσοτάκης και Απ. Τζιτζικώστας ζήτησαν την παραίτηση Μεϊμαράκη και νέο μεταβατικό πρόεδρο. Στον Α. Παπαμιμίκο επέρριψε την ευθύνη ο πρόεδρος της Ν.Δ.".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξάνεται στο 1,20 το εισιτήριο του ΟΑΣΘ 

Η εφημερίδα τονίζει ότι γίνεται "προσπάθεια να παραμείνουν σταθερές οι τιμές για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών Στο τραπέζι υπάρχει και το σενάριο του 1,10 ευρώ, το οποίο όμως φέρεται να απορρίπτεται από την κυβέρνηση καθώς στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να υπάρξει αύξηση και στις τιμές των καρτών. Επιπλέον, οι επιβάτες που πληρώνουν μισό εισιτήριο θα πρέπει να αναζητούν τα δυσεύρετα κέρματα των πέντε λεπτών, καθώς το μειωμένο εισιτήριο θα διαμορφωθεί στα 55 λεπτά.Έτσι, το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Θ», είναι η νέα τιμή του εισιτηρίου να κλειδώσει στο 1,20 ευρώ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ποτέ την Κυριακή... για δύο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διπλή εμπλοκή παρουσιάστηκε στο πολιτικό σκηνικό: στη Νέα Δημοκρατία έφτασαν σε ανοικτό εμφύλιο μετά το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της, τη στιγμή που τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέστρεφαν την πρόσκληση Τσίπρα για την έναρξη εθνικού διαλόγου με σκοπό την αναζήτηση συναινέσεων χωρίς την παραμικρή αλλαγή στην κυβερνητική πλειοψηφία".

ESPRESSO: Σοκ ηθοποιού από χτύπημα συμμορίας

"Θύμα της συμμορίας που ζητάει χρήματα με τη δικαιολογία πως κάποιο συγγενικό πρόσωπο κινδυνεύει ή έχει μπλεξίματα με τον νόμο έπεσε και η οικογένεια του Σπύρου Θεοδόση. Ο πολύ αγαπητός ηθοποιός λίγο έλειψε να χάσει τη μητέρα του από ανακοπή καρδιάς, καθώς, όπως λέει στην «Espresso», ένας άγνωστος κύριος επικοινώνησε μαζί της τηλεφωνικά, της συστήθηκε ως δικηγόρος και της ζήτησε 20.000 ευρώ για να γλιτώσει εκείνον από τη φυλακή", γράφει η εφημερίδα. 

Kontranews: "Χάος στη ΝΔ, γελάει όλη η χώρα με το φιάσκο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας, κέρδισε μια κρίσιμη αναμέτρηση, χωρίς να χρειαστεί να κατέβει στο γήπεδο! Η ΝΔ κατάφερε από μόνη της να γελοιοποιηθεί, να εξευτελιστεί και να διασυρθεί βαδίζοντας ολοταχώς σε πολυδιάσπαση και πολιτικό αφανισμό".

STAR PRESS: Ποιοι έφαγαν τον Ασλάνη

Η εφημερίδα αναφέρεται στο τελευταίο ιδιόχειρο σημείωμα του Μιχάλη Ασλάνη που έφερε για πρώτη φορά στο φως ο Πέτρος Κουσουλός, στην εκπομπή «Σπίτι μου σπιτάκι μου».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τρεις καυτοί φάκελοι"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με τρεις "καυτούς" φακέλους ανοίγει από αύριο ο νέος κύκλος διαβουλεύσεων με τους δανειστές, καθώς επί τάπητος τίθενται οι ανατροπές σε ασφαλιστικό και φορολογία, αλλά και το νέο μισθολόγιο που θα ισχύσει στον δημόσιο τομέα".