Yπέρμαχοι της προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων στη Σλοβενία συγκεντρώνουν υπογραφές με αίτημα να μην επιτρέπεται η ευθανασία των κατοικίδιων ζώων που κατάσχονται από τους πρόσφυγες, οι οποίοι φθάνουν στη χώρα.


Απευθύνθηκαν δε στις αρχές με έκκληση να επιτρέψουν την επανασύνδεση των τετράποδων με τους ιδιοκτήτες τους ή να βρουν οικογένειες που θέλουν να τα φιλοξενήσουν.

Οι ακτιβιστές οργανώσεων για την προστασία των ζώων αναφέρουν ότι οι επιθεωρητές στη Σλοβενία με ασαφή και σκληρό τρόπο ερμηνεύουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία και παίρνουν από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σκύλους με διαβατήρια, που έχουν τσιπ (ηλεκτρονική ταυτότητα) και είναι εμβολιασμένοι κατά της λύσσας.

Στη συνέχεια, τους βάζουν σε καραντίνα για την οποία οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν έως και 2.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να προτιμούν να τους αφήσουν στη Σλοβενία και να φύγουν στην Αυστρία και τη Γερμανία και τα ζώα να υποβάλλονται σε ευθανασία μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Η καραντίνα θα πρέπει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν το ζώο έχει ταινία και αν έχει επαρκή αριθμό αντισωμάτων που το προστατεύουν από τη λύσσα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, τα ζώα χωρίς ιδιοκτήτη μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα στο καταφύγιο πρέπει να υποβληθούν σε ευθανασία.

Οι συντάκτες και υπογράφοντες την έκκληση ζητούν ότι η "επαίσχυντη πρακτική" να σταματήσει αμέσως και τα ζώα να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους ή να δοθούν για υιοθεσία.

Από το lifo.gr