Οκταμελής σπείρα διαρρηκτών είχε ρημάξει επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης. Είχε προτίμηση στις... απομακρυσμένες εγκαταστάσεις, στις οποίες εισέβαλε και έκλεβε ό,τι έβρισκε!

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 46, 56, 50 και 28 ετών κι άλλους τέσσερις οι οποίοι αναζητούνται, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Σύστασης και Συμμετοχής σε Συμμορία, των Διακεκριμένων περιπτώσεων Κλοπών και των Διακεκριμένων περιπτώσεων Φθοράς.

Η δράση της σπείρας άρχισε από το Σεπτέμβριο του 2014 και διήρκεσε ως τον Μάρτιο του 2015. Συνολικά διέρρηξαν τις εγκαταστάσεις πέντε εταιριών και δύο δημοσίων υπηρεσιών, προκαλώντας φθορές, από όπου άρπαξαν δύο χρηματοκιβώτια που περιείχαν χρηματικά ποσά και διάφορα έγγραφα, 64.626 ευρώ(μαζί με τα χρήματα των χρηματοκιβωτίων), εμπορεύματα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας άνω των 250.000 ευρώ, τέσσερα φορτηά, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και διάφορα έγγραφα.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε βάρος τους, κατά το παρελθόν, έχει σχηματιστεί πλήθος σχετικών δικογραφιών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο