Με οικονομικα θέματα ασχολούνται τα περισσότερα από τα βασικά πρωτοσέλιδα του Τύπου του Σαββάτου. Αναλυτικά: 


ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Αυτή μας κυβερνούσε

Η εφημερίδα, με αφορμή την έκδοση του αυτοβιογραφικού βιβλίου της Μάργκαρετ Παπανδρέου, θυμάται τις περίφημες ημίγυμνες φωτογραφίες της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου, τις αναδημοσιεύει στην πρώτη εφημερίδα και γράφει: " Η Μαργαρίτα με έναν πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα αυθορμητισμό, βγάζει στην φόρα τα «άπλυτα» της, καθώς και αυτά του πιο λαοφιλούς Ελληνα ηγέτη την περίοδο της μεταπολίτευσης Ανδρέα Παπανδρέου..."

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Οι Άγιοι δαιμονίζουν ... το Ποτάμι!

"Τ ο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, αφού καταστράφηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, με τους πολίτες να γυρνούν την πλάτη στα «θολά» μηνύματά του, στην απόγνωση του φαίνεται ότι αποφάσισε να ψαρέψει ψηφοφόρους από τη «δεξαμενή» των άθεων! Έτσι την ώρα που ο τόπος «καίγεται» και η χώρα βρίσκεται κυριολεκτικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, το Ποτάμι «δαιμονίζεται» με τους αγίους της πίστης και επέλεξε να αντιδράσει έντονα στην προαιρετική τοποθέτηση στη στολή των στρατιωτικών του προστάτη αγίου του Σώματος που επιθυμούν, αναδεικνύοντάς το σε... μέγα ζήτημα", γράφει η εφημερίδα. 

ΕΘΝΟΣ: Τα... ισοδύναμα στα νησιά για το προσφυγικό

Η εφημερίδα υπογραμμίζει: "Στο σχέδιο που θα στηρίξει την τιτάνια μάχη που δίνουν στα ακριτικά νησιά οι τοπικές κοινωνίες, η Αυτοδιοίκηση, η Εκκλησία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για τα ζητήματα διαχείρισης των προσφυγικών ροών κατέληξε χθες η κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια μαραθώνιας σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Έρχονται τα δεινά και όσα έχουν προφητευθεί!

"Η επαλήθευση μιας ακόμα προφητείας του Αγίου Παΐσιου κοντεύει να πραγματοποιηθεί", τονίζει η εφημερίδα και προσθέτει: " Τώρα, με την κάθοδο της Ρωσίας στην Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, και με τις εξελίξεις στην Τουρκία (εκλογές της προηγούμενης Κυριακής κλπ.), φαίνεται πως "ωριμάζουν" οι καιροί". 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 10 μυστικά για να γλιτώσετε τον πλειστηριασμό κύριας κατοικίας

"Περισσότερα από 420.000 νοικοκυριά με «κόκκινα» δάνεια αναμένουν με αγωνία να δουν... πού θα κάτσει η μπίλια των εισοδηματικών και περιουσιακών ορίων για την υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη (ν. 3869/10) και πώς «μεταφράζεται» στην πράξη ο έντιμος συμβιβασμός που διατείνεται η κυβέρνηση ότι θα αποσπάσει από τους θεσμούς για την προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς", επισημαίνει η εφημερίδα και δίνει συμβουλές.


ΕΣΤΙΑ: Όνειδος μέ τά δάνεια κομμάτων-ΜΜΕ

Όπως τονίζει η εφημερίδα, "απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή του Σύριζα κ. Χρ. Καραγιαννίδη, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, εμπειρότατος δικαστικός, κ. Δημ.Παπαγγελόπουλος, έκανε σαφές δτι ουδεμία δίωξις θα υπάρξει σε βάρος πολιτικών και τραπεζιτών που παρεχώρησαν δάνεια, χωρίς εγγυήσεις, στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν αποπληρώνονται. Ή δικογραφία για τα σχετικά δάνεια, στην πλειοψηφία τους από την τότε υπό κρατικό έλεγχο Αγροτική Τράπεζα ή τράπεζες που επηρεάζονταν από την οικονομική συγκυρία σε τέτοιο βαθμό ώστε να τελούν σε σχέση βαρυτάτης πολιτικής εξαρτήσεως από τα δύο κόμματα εξουσίας, κατέληξε στο αρχείο. Μέ ευθύνη καί της διακυβερνήσεως Σύριζα".

Η ΑΠΟΨΗ: Δώστε αίμα, πάρτε δόση

"Δύο δισεκατομμύρια ευρώ (σε μέτρα) εδώ και τώρα πρέπει να βρει το Μέγαρο Μαξίμου για να λάβει τπν αντίστοιχη δόση που μπλοκάρουν (για τπν ώρα τουλάχιστον...) οι θεσμοί «Χαιρέτα τη δόση χωρίς ισοδύναμα» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι δανειστές στην κυβέρνηση, την ώρα που η χώρα στροβιλίζεται ακόμα στους ρυθμούς του Νίκου Φίλη", γράφει η εφημερίδα. 

Η ΑΥΓΗ: Νεοναζί οι δράστες

H εφημερίδα αναφέρεται στην επίθεση κατά Κουμουτσάκου και γράφει: "Σε πυρήνα νεοναζί, του οποίου ερευνάται η ιδιαίτερη σχέση με τη Χρυσή Αυγή, αποδίδει η αστυνομία την επίθεση κατά του Γ. Κουμουτσάκου κατά την προχθεσινή συγκέντρωση Ποντίων στο Σύνταγμα. Ο ένας εκ των πέντε δραστών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, συνελήφθη, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις αναζητούνται καθώς, όπως εκτιμάται, κρύβονται. Δύο εκ των πέντε έχει διαπιστωθεί ότι είναι ακροδεξιών φρονημάτων, ενώ ο τρίτος έχει κατηγορηθεί για άσκηση ρατσιστικής βίας και ληστεία".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Σαββατοκύριακο: Οι λύκοι που φυλάνε τα πρόβατα

"Νομικά γραφεία, ορκωτοί λογιστές, γραφεία συμβούλων και στελέχη συνεργάζονται για να διευκολύνουν τη διεθνή φοροδιαφυγή επιχειρηματικών κολοσσών, βοηθώντας στην αύξηση της κερδοφορίας τους, πολλές φορές με τρόπους που παραπέμπουν ευθέως σε σύγκρουση συμφερόντων.", γράφει η εφημερίδα 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στο κόκκινο η διαπραγμάτευση

H εφημερίδα τονίζει ότι "άκαρπες ήταν έως χθες το βράδυ οι διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών για να γεφυρωθούν οι διαφορές στα εκκρεμή προαπαιτούμενα και πρωτίστως στο θέμα της προστασίας δανειοληπτών από τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας. Έτσι ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση του Euroworking Group (EWG) και ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ από το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Βαριά τα 45άρια για τους αδελφούς Ψωμιάδη 

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, "με βαρύτερο κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αδελφού του, πρώην αντινομάρχη Διονύση Ψωμιάδη, επιστρέφει στην ανάκριση η δικογραφία για την περιβόητη υπόθεση με τα «45άρια», που αποκαλύφθηκε με δημοσίευμα της «Θεσσαλονίκης». Το συμβούλιο εφετών Θεσσαλονίκης με βούλευμά του που δημοσιεύτηκε χθες στέλνει την υπόθεση στον ανακριτή για να επεκταθούν οι κατηγορίες, αλλά και για να ληφθούν νέες καταθέσεις από πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο συντάκτες της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη»".

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Ανίκανο και επικίνδυνο το πολιτικό σύστημα

Στο βασικό του άρθρο, ο Ρούντι Ρινάλντι, γράφει: "Η χώρα πάσχει σοβαρά από πολιτικό σύστημα. Το γκρέμισμα του από ένα παλλαϊκό δημοκρατικό κίνημα βασική προϋπόθεση για μια άλλη πορεία του τόπου και της κοινωνίας".

Ο ΛΟΓΟΣ: Αγωνία για τη δόση

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Οι ρυθμίσεις για τα στεγαστικά

Η εφημερίδα τονίζει: "Η κερκόπορτα ίων πλειστηριασμών κύριας κατοικίας ανοίγει για περίπου 120.000-150.000 δανειολήπτες στεγαστικών, οι οποίοι χάνουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στον νόμο Κατσέλη (ν. 3869/10) με βάση τα νέα χαμηλότερα όρια, που θα επικυρώσει τη Δευτέρα το Eurogroup". 

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Προς οικουμενική με «γραμμή» Ε.Ε.

Η εφημερίδα υποστηρίζει: "Σοβαρές αμφιβολίες εκφράζονται σε κύκλους των Βρυξελλών και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αντεπεξέλθει στις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, υπό τον φόβο των κοινωνικών πιέσεων.
Ως αποτέλεσμα, έχει «αναζωπυρωθεί», τουλάχιστον στους συγκεκριμένους κύκλους, το σενάριο μιας οικουμενικής κυβέρνησης στην Ελλάδα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σχεδιάζουν νέα ισοπέδωση εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων

H εφημερίδα υπογραμμίζει: "Παρά τα «επικοινωνιακά» κόλπα γύρω από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και κουαρτέτου (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ESM), είναι δεδομένο ότι στο τραπέζι μπαίνουν σχέδια για τη νέα ισοπέδωση εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Τα περί «ισοδύναμων» δεν μπορούν να κρύψουν αυτό που λένε ανοιχτά εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστικών θεσμών, ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη προϋποθέτει την απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: Επνιξαν 100, κέρδισαν 225 εκατ. € μέσα σε έναν μήνα

Η εφημερίδα "αποκαλύπτει το εμπόριο ψυχών στο Αιγαίο με πρωταγωνιστές Τούρκους δουλεμπόρους, οι οποίοι έχουν μετατρέψει το πέλαγος σε υγρό τάφο εκατοντάδων ανθρώπων". 

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: Στην κλειδαρότρυπα της διαπραγμάτευσης

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "Ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να σηκώσει τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος συγχρόνως με τη διευθέτηση του προβλήματος με τα κόκκινα δάνεια. Εννοώντας τα στεγαστικά που αφορούν την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Γιατί τα επιχειρηματικά αποτελούν, για το Μαξίμου όπως και για τις τράπεζες, διαφορετική περίπτωση. Που καίει ούτως ή άλλως γιατί συνδέεται άμεσα με την αγορά".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κοριτσάκι ενός έτους σώθηκε από τη λευχαιμία με νέα θεραπεία

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το κοριτσάκι αυτό "έγινε ο πρώτος άνθρωπος που θεραπεύεται με την πειραματική γονιδιακή θεραπεία".

ESPRESSO Weekend: Το τρις εξαρμαρτείν

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Παύλος Χαϊκάλης παντρεύτηκε(για τρίτη φορά) στο δημαρχείο Ραφήνας την κοκκινομάλλα φρουρό του Μαρία Λύκου, με μάρτυρες τη Λαμπίρη και τον σύζυγό της
.
KARFITSA: Πού δεν "κολλάν" οι επενδύσεις

KONTRA NEWS: Κατάσχεσε 100.000.000 του Κοντομηνά ο εισαγγελέας

"Καταιγίδα εισαγγελικών διώξεων για γιγαντιαία σκάνδαλα, συγκλονίζει επικίνδυνα το σύστημα της διαπλοκής και οδηγεί εκατοντάδες μεγαλόσχημους παράγοντες που μέχρι τώρα κυβερνούσαν τον τόπο από τα παρασκήνια και λήστευαν το δημόσιο χρήμα στην πόρτα του ανακριτή. Ήδη τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται συνωστισμός στα ανακριτικά γραφεία από εκδότες, τραπεζικά στελέχη, καναλάρχες, έμπορους όπλων και άλλους αστέρες της διαπλοκής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος", γράφει η εφημερίδα.

PRESS TIME: Ουρές σε ΑΤΜ στα συσσίτια και χαμός για ένα ... Balmain

"Αντιμέιωποι με τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο, που δεν είναι άλλη από τη διαρκώς αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια βρίσκονται πλέον το Μέγαρο Μαξίμου και π κυβέρνηση. Τα μηνύματα που έρχονται από πολλούς επιμέρους χώρους είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Από τη μια ένα απεργιακός «πυρετός» απειλεί να εξαπλωθεί σε διάφορους κλάδους, που είναι ανάσιαισι με τα πρώτα μέτρα του τρίτου Μνημονίου που ήδη τους πλήττουν", ισχυρίζεται η εφημερίδα. 

SPIRTO: Παίρνει χάπια! Λύνεται η γλώσσα του

Η εφημερίδα αναφέρεται στον Θωμά Λιακουνάκο και γράφει: "Οι νομικοί του εκπρόσωποι αλλά και αρκετοί πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες του τόπου έχουν αρχίσει το στενό πρέσινγκ. ζητώντας του να σπάσει τη σιωπή του και να αποκαλύψει όλα όσα γνωρίζει για τις μίζες, που ουσιαστικά διέλυσαν την αυτοκρατορία του και τον οδήγησαν με χειροπέδες στη φυλακή".

STAR PRESS: Όργια σε μοναστήρι στην Κρήτη

"Σε επισκοπικό δικαστήριο αναμένεται να παραπεμφθεί ο μοναχός, που είχε μετατρέψει το κελί του στο μοναστήρι σε άντρο ακολασίας", γράφει η εφημερίδα.

Οικονομικός Τύπος

ΑΓΟΡΑ: Tινάζουν στον αέρα τις 100 δόσεις!

ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Ανασχηματισμός

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τα νέα τέλη Ι.Χ.

Η ΑΞΙΑ: «Έλεγχος διαπλοκής»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: 35 προαπαιτούμενα - ουρά