Τα χτυπήματα των τζιχαντιστών, τα οικονομικά μέτρα και τα επακόλουθα της αποπομπής Σακελαρίδη απασχολούν τα περισσότερα σημερινά πρωτοσέλιδα. Αναλυτικά:



ΑΚΡΟΠΟΛΗ:  Οι τζιχαντιστές θα χτυπήσουν στην Αθήνα

Σε συναγερμό η ΕΥΠ, η Αντιτρομοκρατική και ο Στρατόε Η ελληνική πρωτεύουσα θεωρείται το δεύτερο βασικό κέντρο του ISIS μετά τη Συρία, πλημμυρισμένη από τζιχαντιστέβ σε όεκάδες γιάφκες των Αθηνών, οι onoiES είναι γεμάτες με Βαρύ οπλισμό!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Όλεθρος το 2016

"Μέτρα λιτότητας ύψους 5,7 δισ. ευρώ περιλαμβάνει ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2016 (ο πιο σκληρός όλων των εποχών) που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Προβλέπει φοροεισπρακτικά μέτρα ύφους 3,2 δισ. ευρώ και μεγάλο «ψαλίδισμα» δημόσιων δαπανών της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ σε όλους τους τομείς (μισθοί, συντάξεις, αμυντικές και νοσοκομειακές δαπάνες κ.ά.)", υπογραμμίζει η εφημερίδα. 

ΕΘΝΟΣ: Θέλουν αίμα σε όλες τις συντάξεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το σκληρό μπρα ντε φερ είναι σε πλήρη εξέλιξη, με την ελληνική πλευρά να εμμένει στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών -έστω και πρόσκαιρα- για να... βγει ο λογαριασμός, χωρίς μειώσεις ή με περιορισμένες απώλειες στις υψηλές συντάξεις. Από την άλλη πλευρά όμως το ΔΝΤ έχει στυλώσει τα πόδια και εκφράζει ισχυρές ενστάσεις στα σενάρια της αύξησης εισφορών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θέμα χρόνου να χτυπήσουν και την Ελλάδα οι τζιχαντιστές

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "Ρωσικές Μυστικές Υπηρεσίες αποκαλύπτουν και σοκάρουν την Ελλάδα! "Κόκκινος" συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές ασφαλείας και στις μυστικές υπηρεσίες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης μετά το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία. Η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρίσκονται σε εγρήγορση και σε επαφή με ξένες μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές αρχές έχουν εντείνει τις παρακολουθήσεις συγκεκριμένων ατόμων στην Αθήνα και αλλού, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κλιμάκιο Ρώσων, Γάλλων, Αμερικανών, ειδικών έχουν φτάσει στην Αθήνα, και ήδη συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές αναζητώντας Τζιχαντιστές". 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κράτος...ΣΥΡΙΖΑ

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "με νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, οι συνεντεύξεις επανέρχονται στη διαδικασία επιλογής διευθυντών. Μάλιστα, το Συμβούλιο Επιλογής που θα διενεργεί τις συνεντεύξεις έχει τη δικαιοδοσία να αποκλείει τους υποψηφίους που δεν είναι κατάλληλοι από τις περαιτέρω διαδικασίες". 

ΕΣΤΙΑ: Πλειοψηφία τριών μουσουλμάνων

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών που υπερψήφισαν τα προαπαιτούμενα βασίζεται σε βουλευτές του Σύριζα, άμεσα επηρεαζόμενους από την Άγκυρα και τις πολιτικές της για καθεστώς αυτονομίας στην Δυτική Θράκη. Το όλο σκηνικό γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο με δεδομένο ότι στις επόμενες εβδομάδες θα εισαχθούν προς συζήτηση και ψήφιση ιδιαιτέρως αντιδημοφιλή νομοσχέδια, όπως αυτά πού αφορούν στις περικοπές στα ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και τους νέους φόρους στους αγρότες".

H ΑΠΟΨΗ: Ακυβέρνητες πολιτείες

"Οι κυβερνητικές απώλειες μετά τις διαγραφές Νικολόπουλου και Παναγούλη αναζωπύρωσαν για τα καλά τα σενάρια της εκ νέου προσφυγής στην κάλπη ► Πληροφορίες για έτοιμη λίστα με τεχνοκράτες που θα πορούσαν να αξιοποιηθούν σε κυβερνητικά πόστα ενδεχόμενης οικουμενικής", επισημαίνει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ: Ύφεση 0%

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "εικόνα εντυπωσιακά καλύτερη και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις για την οικονομία αποτυπώνουν τα στοιχεία που καταγράφονται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2016, ο οποίος κατατέθηκε στη Βουλή. Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία, θεωρείται ότι το 2015 θα βγει χωρίς ύφεση (0% από 2,3% που προέβλεπε το προσχέδιο προϋπολογισμού τον Οκτώβριο), ενώ η εκτίμηση για την ύφεση το 2016 αναθεωρείται σε 0,7%, από 1,3% στο προσχέδιο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Σαββατοκύριακο: Ανάσα για μακροβούτι

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το κυβερνητικό επιτελείο αναμένει με ικανοποίηση την εκταμίευση των 10 δια ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την υποδόση των 2 δια, ώστε να δημιουργηθεί ένα «καλό» επιχείρημα για την από εδώ και πέρα συνέχεια της εφαρμογής της συμφωνίας, ενώ ρίχνει όλο το «βάρος» του στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό και τα «κόκκινα» δάνεια".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Άρχισε το ξήλωμα της Σένγκεν

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "προτάσεις για τη δημιουργία «μίνι» ζώνης Σένγκεν, από την οποία θα αποκλειστούν χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πολωνία συζητήθηκαν χθες στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών στις Βρυξέλλες. Οι προτάσεις, που υποβλήθηκαν από την Ολλανδία, προσέκρουσαν στις αντιρρήσεις της Γερμανίας, αλλά κατέστησαν εμφανείς τις όλο και μεγαλύτερες πιέσεις που ασκούνται στη ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μπλόκο ΣΥΡΙΖΑ στον Γιάννη Πανούση 

Η εφημερίδα τονίζει: "Σε ματαίωση του συνεδρίου με θέμα «Σχολικός εκφοβισμόςBullying», το οποίο επρόκειτο να γίνει το τριήμερο 27 έως 29 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, οδήγησε η πρωτοφανής ενέργεια του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας να ζητήσει τον αποκλεισμό του Γιάννη Πανούση, ο οποίος θα ήταν εκ των κεντρικών ομιλητών. Η ματαίωση αποφασίστηκε την προπερασμένη Τρίτη έπειτα από μία επεισοδιακή συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρύτανη του ΠΑΜΑΚ Αχιλλέα Ζαπράνη", τονίζει η εφημερίδα. 

Ο ΛΟΓΟΣ: Οι... χαμένοι του προϋπολογισμού

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Έξωση από Μαξίμου φοβάται ο Τσίπρας

"Εξυφαίνονται διάφορα σενάρια περί «πολιτικής κόπωσης» της κυβέρνησης ή περί «οικειοθελούς ανοίγματος της βεντάλιας», με συμμετοχή και άλλων κομμάτων, που είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση θα οδηγήσουν σε νέα κυβέρνηση, με στόχευση να αντιμετωπιστούν «από κοινού» τα φλέγοντα προβλήματα της χώρας", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Τον “ελευθερώνουν” με διάταξη-πρόκληση

Η εφημερίδα αναφέρεται στον Ρωμανό και γράφει πως "με νέο άρθρο δεν προβλέπεται η σύμφωνη γνώμη για τις άδειες κρατουμένων του δικαστικού οργάνου που διέταξε την κράτησή τους, ενώ περιγράφονται συγκεκριμένες αιτιολογίες για τη μη αποφυλάκισή τους. Ο κ. Παρασκευόπουλος είχε προσπαθήσει να υλοποιήσει το σχέδιο του με Υπουργική Απόφαση στις αρχές Ιουλίου, αλλά, όταν διαπίστωσε ότι το Συμβούλιο Φυλακών (στο οποίο συμμετέχει ο δικαστικός των φυλακών) δεν... ανταποκρίθηκε, αποφάσισε να μετατρέψει την απόφασή του σε νόμο, για να καταστεί υποχρεωτική η εφαρμογή της".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Στρώνει το έδαφος” για τη νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό

H εφημερίδα τονίζει: "Ο,τι και να λέει η κυβέρνηση, ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2016 αποτυπώνει ανάγλυφα τη νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό. Ο προϋπολογισμός προβλέπει νέα βάρη στις πλάτες των ασφαλισμένων ύψους 1,838 δισ. ευρώ μόνο για το 2016, που θα προέλθουν από περικοπές, εξοικονομήσεις, αλλά και αυξήσεις εισφορών που θα επιβαρύνουν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Αυτό θα γίνει τόσο με την εφαρμογή μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί μέσα στο 2015, ως μέρος του 3ου μνημονίου, όσο και με αυτά που αναμένεται να ψηφιστούν με το «νέο Ασφαλιστικό»".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: Φρένο Τσίπρα σε ανταρσίες

Αναφερόμενη στην αποπομπή Σακελλαρίδη, η εφημερίδα γράφει πως "ο Αλέξης Τσι'πρας κρατά κατά κάποιον τρόπο διασπασμένη την εσωκομματική του αντιπολίτευση. Γνωρίζει, βέβαια, ότι το δύσκολα είναι μπροστά, αφού μέχρι τα Χριστούγεννα έχει να περάσει από τη Βουλή το δεύτερο πακέτο των προαπαιτουμένων, το ασφαλιστικό και τον προϋπολογισμό του 2016".

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: Επιστροφή στα σενάρια του μεγάλου συνασπισμού

Η εφημερίδα αναφέρεται στην καρατόμηση Σακελλαρίδη και γράφει πως "ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ούτε το επιτελείο του πίστευαν ότι λίγες ώρες αργότερα ο κυβερνητικός συνασπισμός θα κλυδωνιζόταν με απώλειες δύο βουλευτών και ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα έμπαινε και πάλι σε μια άχαρη για το ίδιο διαδικασία να ξορκίζει τη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το μεγαλύτερο ττολυκπρείο των Βαλκανίων στην πόλη μας

"Τα εγκαίνια της Πρότυπης Μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγείας Doctor Care, έγιναν χθες με κάθε επισημότητα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απέναντι από το Λιμάνι", γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO Weekend: Οι...άθλοι του “Ηρακλή”

Η εφημερίδα γράφει: "ον Ελληνα μετρ της απάτης, που απασχολεί για πάνω από δύο δεκαετίες τις Αρχές, ψάχνουν οι αστυνομικοί, για την απάτη-μαμούθ με τις αγοραπωλησίες πολυτελών κατοικιών στα βόρεια και τα νότια προάστια Αττικής, εν αγνοία των ιδιοκτητών τους".

KARFITSA: Οι κάλπες που κρίνουν το μέλλον της ΝΔ και του τόπου

"Η επόμενη ημέρα στο «γαλάζιο» στρατόπεδο είναι αβέβαιη, παρά τΐ5 δημόσιες τοποθετήσεις τόσο των υποψηφίων προέδρων όσο και των κορυφαίων στελεχών του κόμματος, ενώ το ενδεχόμενο διάσπασης, μετά τους τόνους που ανέβηκαν, είναι υπαρκτό, όπως τουλάχιστον τονίζουν στελέχη της Μητροπολίτου Ιωσήφ", γράφει η εφημερίδα. 

KONTRA NEWS: 80 τραπεζίτες στο σκαμνί για κακούργημα μαζί με 200 επιχειρηματίες

"Παρέλαση από τα ανακριτικά γραφεία αρχίζουν τις επόμενες ημέρες, 200 μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες και ογδόντα τραπεζικά στελέχη ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και πρώην διοικητές. Οι αρμόδιοι εισαγγελείς άνοιξαν τους φακέλους για θαλασσοδάνεια πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ που χορήγησαν οι διοικήσεις της ΑΤΕ που λειτουργούσαν σαν παραμάγαζα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και άρχισαν τις διώξεις", γράφει η εφημερίδα. 

PRESS TIME: Απειλές τρόμου

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το Παρίσι δεν ήταν ο πρώτος, ούτε όμως και o τελευταίος στόχος των φανατικών σουνιτών φονταμενταλιστών που έχουν αναλάβει τον «ρόλο» των συνεχιστών της Αλ Κάτντα αλλά με μεγαλύτερο εύρος δράσης".

SPIRTO: Χρυσή κληρονομιά για Ματτέο - Μενεγάκη

Μια «κρυφή» κληρονομιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ αποκαλύπτει η εφημερίδα για τον σύντροφο της Ελένης Μενεγάκη, Ματέο Πσντζόπουλο, με τα ζυμαρικά της MISKO να προσφέρουν στον επιχειρηματία και κατ' επέκταση στην σύντροφο του μια πραγματική περιουσία! 

STAR PRESS: Βίαζε την εγγονή του για να μαθαίνει ο αδελφός της

"Στο κορμάκι της εγγονής του ξέσπαγε τα αρρωστημένα και βρώμικα ένστικτα του ο 70xpovos παππούς, ο οποίος επί δύο χρόνια τη βίαζε και ταυτόχρονα έβαζε και τον αδελφό της να έρχεται σε σεξουαλική πράξη μαζί της για να τον μιμείται και να μαθαίνει", γράφει η εφημερίδα για περιστατικό στην Κύπρο. 

Οικονομικός Τύπος

ΑΓΟΡΑ: “Μαχαίρι” από την τρόικα και στην κατώτατη σύνταξη

ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Βέτο για πρώτη κατοικία

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Το κόστος του τρόμου

Η ΑΞΙΑ: Ιδιωτικές οι τράπεζες

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Νέα μέτρα 4,2 δισ. ευρώ