Ένας 55χρονος δικαστικός επιμελητής από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για υπεξαίρεση είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, μέλος σπείρας διαρρηκτών που “χτυπούσε” πτωχευμένα εργοστάσια και επιχειρήσεις!

 

Ο 55χρονος συνελήφθη μαζί με άλλους τέσσερις συνεργούς του, μέλη της σπείρας, ηλικίας 22, 29, 39 και 46 χρόνων, το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου 2015, την ώρα που φόρτωναν, σε γερανό, μηχάνημα ψύξης – συμπίεσης αξίας περίπου 60.000 ευρώ, από το εσωτερικό εγκαταστάσεων εταιρείας τυποποίησης και εμπορίας κατεψυγμένων ειδών, που βρίσκεται σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και τελεί σε καθεστώς πτώχευσης. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου, εντόπισαν τους διαρρήκτες κι όταν τους κάλεσαν να σταματήσουν ό,τι έκαναν, ο 50χρονος εμφανίστηκε, είπε στους αστυνομικούς ότι είναι δικαστικός επιμελητής κι ότι προχωρά σε κατάσχεση, με εντολή σύνδικου του επιχειρηματία που πτώχευσε.

Όπως, όμως, προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, καμία τέτοια εντολή δεν υπήρχε! Μάλιστα, από το πτωχευμένο εργοστάσιο, είχαν κλαπεί, πριν μερικές ημέρες, μια γεννήτρια μεγάλης χρηματικής αξίας κι άλλα μηχανήματα!

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα μηχανήματα θα πήγαιναν στη μάντρα 50χρονου, ο οποίος, υποτίθεται ότι ήταν ο σύνδικος του επιχειρηματία που κήρυξε πτώχευση. Σύμφωνα, όμως, με την αστυνομία, ήταν, απλά, ένας κλεπταποδόχος, που είχε βρει αυτόν τον τρόπο για να καλύπτει τις παράνομες δραστηριότητές του. Ο 50χρονος συνελήφθη χθες, Σάββατο.

Επίσης σημειώνεται, ότι σε βάρος του 50χρονου δικαστικού επιμελητή, έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισής του στην αστυνομία για αδικήματα της «Υπεξαίρεσης Ιδιαίτερα Μεγάλης Αξίας» και «Πλαστογραφίας».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών».