Δυο διαρρήκτες, ηλικίας 21 και 52 ετών, συνελήφθησαν, το βράδυ του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου 2015, μετά από καταδίωξη, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

 

Οι δυο δράστες είχαν μπει στις εγκαταστάσεις εταιρίας στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης. Έγιναν αντιληπτοί και ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Στο μεταξύ, οι δυο διαρρήκτες έφυγαν από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας, αλλά περιπολικό τους εντόπισε. Οι αστυνομικοί τους κάλεσαν να σταματήσουν, εκείνοι, όμως, ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν.

Ακολούθησε καταδίωξη και οι δυο Έλληνες διαρρήκτες ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στη Σίνδο. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και στην κατοχή του 52χρονου ένα μαχαίρι.  

Από την προανάκριση προέκυψε ότι είναι οι ίδιοι που, μαζί με συνεργούς τους, είχαν διαρρήξει πριν μέρες βιοτεχνία επίπλων στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας (στην ίδια περιοχή), χωρίς να βρουν κάτι να κλέψουν.

Εναντίον τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «απόπειρας κλοπής κατά συναυτουργία», «αντίστασης» και παράβασης του Νόμου «Περί Όπλων».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.