Στη σύλληψη τεσσάρων μελών σπείρας που ενέχονται σε υποθέσεις εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, προχώρησαν αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Έπιασαν στα πράσα τους εμπόρους να πουλούν ναρκωτικά σε 33χρονη αλλοδαπή τοξικομανή.


Ως "βαποράκι" φέρεται 48χρονος Έλληνας κι ως έμποροι δύο αλλοδαποί άντρες ηλικίας 36 και 26 ετών. 

Η συναλλαγή έγινε το απόγευμα, μεταξύ του 48χρονου και τοιυ 36χρονου από τη μία πλευρά και της 33χρονης γυναίκας από την άλλη. Η νεαρή αλλοδαπή αγόρασε μικροποσότητα κοκαΐνης από τους δύο εμπόρους.

Με το που τους συνέλαβαν, οι αστυνομικοί εντόπισαν, κοντά στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 36χρονος άντρας, ένα σάκο ταξιδίου που περιείχε πέντε δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 5 κιλών και 200 γραμμαρίων.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι, οι τέσσερις συλληφθέντες που κατείχαν από κοινού την ποσότητα της κάνναβης, σε προγενέστερο χρόνο είχαν συστήσει συμμορία με έναν ακόμη συνεργό τους, με σκοπό την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Εκτός από το χασίς κατασχέθηκαν 1.000 ευρώ ως "εισπράξεις" από το εμπόριο ναρκωτικών, πέντε κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας για τις μεταξύ τους παράνομες συναλλαγές, ένα τάμπλετ που το χρησιμοποιούσαν για να εντοπίζουν μέσω GPS τα σημεία όπου έκρυβαν τα ναρκωτικά που έρχονταν από το εξωτερικό, γκλοπ και τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους,  για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Συμμορίας, της παράβασης Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και της παράβασης Νόμου περί Όπλων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.