Ήρθε στη Θεσσαλονίκη, προήδρευσε σε συσκέψεις, συναντήθηκε με δημάρχους για το θέμα της δημιουργίας χώρου για πρόσφυγες, αλλά… παρέλειψε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι και το όργανο το οποίο συζητά και παίρνει αποφάσεις!

 

Ο λόγος για τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Την “παράλειψη” κατήγγειλε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου. Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για “ατόπημα”. Και το υπουργείο, με δικό του δελτίο Τύπου, επιβεβαίωσε την παράλειψη!

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του υπουργείου, ο κ. Κουρουμπλής, όταν ήρθε στη Θεσσαλονίκη, είχε το χρόνο να συναντηθεί:

“1. με εκπροσώπους των εποπτευόμενων φορέων του Υ.ΜΑ.Θ.,

2. με το Γενικό Αστυνομικό Επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδας, Αντιστράτηγο Δημήτρη Σοφιό,

3. με τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, κ. Γιάννη Γιώργου (εξαιτίας της απουσίας του Περιφερειάρχη, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα στην Αθήνα), τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και τους Δημάρχους Δέλτα κ. Μίμη Φωτόπουλο και Ωραιοκάστρου κ. Αστέριο Γαβότση, αναφορικά με το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που τους αφορά”.

Όσο για τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, θα τον συναντήσει… αργότερα!

Ξέχασε, επίσης, ότι, στην δικαιοδοσία του προέδρου, ως δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, υπάρχει μεγάλη έκταση στρατοπέδων, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φιλοξενία προσφύγων –άρα το θέμα τον… αφορά κι αυτόν! Εκτός του ότι, ως πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, εκπροσωπεί και τον δήμαρχο Παιονίας, στον οποίο ανήκει η πολύπαθη περιοχή της Ειδομένης, η οποία είναι η πρώτη που γνωρίζει από πρώτο χέρι (μαζί με τα ελληνικά νησιά και τον Έβρο, φυσικά) τι εστί προσφυγιά…

Δ.Ι.Ασ.