Ένας μεγάλος της ροκ, που πέρασε στην αθανασία, ο Φρέντι Μέρκιουρι, δε θα μπορουσε να λείπει από το σελιλόιντ (αν και ο όρος είναι... τρε μπανάλ, αφού οι νέες ταινίες δεν γυρίζονται, πλέον, σε σελιλόιντ).


Για το ρόλο του Φρέντι Μέρκιουρι επιλέχθηκε ένας Άγγλος ηθοποιός, ο Μπεν Γουίσοου, που τυγχάνει να είναι και γκέι. Και, καθώς ο frontman των Queen είναι γνωστό πως ήταν γκέι, τα σκανδαλοθηρικά έντυπα βρήκαν «ψωμί»...

Οι ερωτήσεις για τις προτιμήσεις του νεαρού Γουίσοου, δίνουν και παίρνουν. Εκείνος, πάντως, έχει τον τρόπο να το διαχειριστεί:

«Ελάτε τώρα, ηθοποιοί είμαστε, γκέι χαρακτήρες παίζουν στρέιτ άνθρωποι και στρέιτ χαρακτήρες παίζουν γκέι άνθρωποι. Πού είναι το πρόβλημα; Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα οι ηθοποιοί παίζουν όλα τα είδη των ρόλων. Έχω παίξει ρόλους δολοφόνων, δημοσιογράφων, βασιλιάδων. Δεν είμαι τίποτα από όλα αυτά. Είναι μέρος της μυθοπλασίας, αυτά είναι όλα κομμάτι της φαντασίας, της υποκριτικής. Με φέρνει σε αμηχανία που γίνεται τόσο μεγάλο θέμα», δήλωσε.

Τον Μπεν Γουίσοοθ θα δούμε στη νέα ταινία τού Τζέιμς Μποντ, με τον Ντάνιελ Κρεγκ, Spectre, στο ρόλο του Q. Επίσης, θα πρωταγωνιστήσει και σε μία νέα μίνι σειρά για το BBC 2 με τίτλο London Spy, που επίσης θα βγει στον «αέρα» τον ερχόμενο μήνα.