Της ΝΑΝΑΣ ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ


Ένα γέρικο δέντρο, μια ακακία, που το ύψος της έφτανε περίπου το ύψος μιας επταόροφης πολυκατοικίας, «υπέκυψε» παίρνοντας μαζί της και το τσιμέντο που την εγκλώβιζε και έπεσε πάνω σε σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα της οδού
Λουκιανού, σήμερα Πέμπτη 22-10-2015 κατά τις 17:15. 


Στο ευρύχωρο ξέφωτο με ακακίες πολλών ετών, πρόσφατα ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε κάνει ανάπλαση των πεζοδρομίων και ασφαλτόστρωση. 

Ο συγκεκριμένος χώρος που περικλείεται από τις οδούς  Καρυωτάκη, Βασιλίσσης Όλγας, Κίμωνος Βόγα και Βικοπούλου χρησιμοποιείται από τους περίοικους ως χώρος στάθμευσης των αυτοκίνητων τους και ησυχαστήριο για πολλά οικόσιτα ζωάκια, γάτες και σκυλάκια.  Ευτυχώς κατά την πτώση του δεν περνούσαν πεζοί μιας και το δρομάκι είναι πολυσυχναστο από ή προς τα πάρκα και την παραλία της Μ. Αλεξανδρου.



Τα αυτοκίνητα δεν στάθηκαν τυχερά, όπως φαίνεται κι από τις φωτογραφίες. Στο σημείο έφτασε η πυροσβεστική μετά από κλήση των περίοικων. 

Οι πυροσβέστες μέχρι  και τις 19:00, προσπαθούν με αλυσοπρίονα να κόψουν τα βαριά κλαδιά και τον κορμό του δέντρου, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Αν και η βροχή που πέφτει στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι συνεχόμενη και συνοδεύεται κι από αέρα, το δέντρο δεν έπεσε από τις καιρικές συνθήκες άλλα από γηρατειά και παραμέληση.