Χριστουγεννιάτικο δένδρο ύψους άνω των 20 μέτρων και Φάτνη σκοπεύει να στήσει, εφέτος, στην πλατεία Αριστοτέλους, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, αφού τα πειράματα των τελευταίων χρόνων φαίνεται πως δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα...


Η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις εκδηλώσεις, που οργανώνει το ΕΕΘ, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Μακεδονία", είναι χαρακτηριστική: Προβλέπει, εκτός του δένδρου και της Φάτνης, παγοδρόμιο, σκηνή για να εμφανίζονται μουσικά σχήματα, συναυλία την ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων, το σπίτι του Άι-Βασίλη στην πλατεία Αριστοτέλους, ξύλινα σπίτια για να χρησιμοποιηθούν για παιδικές δραστηριότητες, αλλά και για Χριστουγεννιάτικο Χωριό κι άλλα που θυμίζουν παλιότερες εποχές.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο ανάδοχος αναλαμβάνει: 

Α) Την τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου μεγάλων διαστάσεων τουλάχιστον 20 μ. που θα τοποθετηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους και θα είναι στολισμένομε εντυπωσιακό τρόπο και φωτισμό και μίας εντυπωσιακής φάτνης. Επίσης θα τοποθετήσει ένα μικρότερο δένδρο με ανάλογο στολισμό και φωτισμό στη πλατεία μπροστά από το Ε.Ε.Θ.

Β) Την εγκατάσταση ενός μεγάλου σύγχρονου Παγοδρόμιου.

Γ) Την εγκατάσταση Παιχνιδιών: Carousel ένα μεγάλο στην Αριστοτέλους και ένα μικρό στο πεζόδρομο Αγίας Σοφίας. Τρενάκι ένα μεγάλο στην Αριστοτέλους και ένα μικρό στο πεζόδρομο Ανίας Σοφίας.

Δ) Την τοποθέτηση επί της οδού Αριστοτέλους μέχρι το άναλμα Ελ. Βενιζέλου και στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας Μουσικών και ψυχαγωγικών δρώμενων (σκηνές για τα δρώμενα, μπάντες δρόμου, χορευτικά σχήματα, δράσεις δρόμου κτλ.).

Ε) Την εγκατάσταση, κατ' ελάχιστον 15 στολισμένων Χριστουγεννιάτικων σπιτιών διαστάσεων 2,3 μ. Χ 3,5 μ. κατασκευασμένων από ξύλο.

ΣΤ) Την εγκατάσταση του Σπιτιού του An Βασίλη διαστάσεων 80 τ.μ. συνολικά στην Πλατεία Αριστοτέλους και θεματοποιημένα Σπιτάκια των Δημιουργικών Εργαστηρίων στην Πλατεία Αριστοτέλους ή / και στο πεζόδρομο Αγίας Σοφίας.

Ζ) Την απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού για να υποδυθούν Χριστουγεννιάτικους χαρακτήρες όπως ξυλοπόδαρους - ξωτικά ζονκλέρ An Βασίλη - μάγους αφηνητές κτλ. καθημερινά στις ώρες λειτουργίας του πάρκου.

Η) Την επαρκή φύλαξη σε 24ωρη βάση όλης της περιοχής από πιστοποιημένη εταιρεία security καθώς και την τήρηση καθ' όλη τη διάρκεια ασφαλιστηρίου συμβολαίου αστικής ευθύνης κατά παντός κινδύνου.

Θ) Την εγκατάσταση μίας εξέδρας για μουσικά σχήματα και χορευτικά συγκροτήματα, μαζί με τις αντίστοιχες μικροφωνικές και μεγαφωνικές εγκαταστάσεις καθώς και τους φωτισμούς αυτών.
1) Την εκτόξευση πυροτεχνημάτων κατά την ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων.

Όποιος "πάρει" την αναδοχή, θα βαρύνεται με το μίσθωμα παραχώρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και όλες τις δαπάνες του Δήμου, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα κτλ.