Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει 27χρονος χρυσοχόος τον οποίο πυροβόλησε στην κοιλιά, μέσα στο κοσμηματοπωλείο του, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, αδίστακτος 38χρονος ομογενής ληστής…

 

Ο δράστης, ελαφρά τραυματισμένος, από πτώση από τη μοτοσικλέτα του κατά τη διάρκεια καταδίωξης από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., νοσηλεύεται κρατούμενος…

Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί, στην πολυσύχναστη οδό Αγ.Γεωργίου, στο κέντρο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Ο 38χρονος εισέβαλε, κρατώντας πιστόλι, στο κοσμηματοπωλείο στο οποίο βρισκόταν ο 27χρονος ιδιοκτήτης με την 54χρονη μητέρα του. Τους απείλησε και άρπαξε ένα σάκο με κοσμήματα αξίας περίπου 20.000 ευρώ.

Ο νεαρός ιδιοκτήτης αντέδρασε και ο δράστης, χωρίς δεύτερη σκέψη, τον πυροβόλησε στο στομάχι! Ο άτυχος νεαρός έπεσε στο έδαφος σε μια λίμνη αίματος κι ο 38χρονος ομογενής προσπάθησε να διαφύγει με κλεμμένη μοτοσικλέτα.

Λίγο αργότερα, όμως, εντοπίστηκε από αστυνομικούς που του έκαναν σήμα να σταματήσει. Εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα κι άρχισε μια άγρια καταδίωξη στους δρόμους της Νεάπολης και των Συκεών. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο αδίστακτος ληστής, έπεσε από τη μοτοσικλέτα και τραυματίστηκε.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και κάλεσαν ασθενοφόρο, με το οποίο τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Την ίδια ώρα, οι γιατροί άρχιζαν τη μάχη, στο χειρουργείο, για να κρατήσουν στη ζωή το θύμα της αιματηρής ληστείας…

Εναντίον του 38χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, απείθεια, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς είχε αποφυλακιστεί, μόλις πριν έναν μήνα, καθώς εξέτιε ποινή για κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

«Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι κάποιοι μόνο στα λόγια ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των πολιτών και αγνοούν επιδεικτικά τις κραυγές αγωνίας της κοινωνίας. Το σημερινό περιστατικό αποτελεί τη συνέχεια μιας αλυσίδας γεγονότων που εντείνουν τον φόβο και την ανασφάλεια των συμπολιτών μας, κυρίως δε των μικρών παιδιών και των ηλικιωμένων, και δεν αντιμετωπίζεται με συνθήματα και λόγια, αλλά με έργα και δυναμικές παρεμβάσεις», ήταν το πρώτο σχόλιο του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος εξέφρασε τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση του τραυματία νεαρού καταστηματάρχη, που νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.