Εμφανής είναι, πλέον, ο κίνδυνος να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη... άλλη μία τρύπα: Αυτήν τη φορά στη γωνία των οδών Βενιζέλου και Εγνατίας, όπου, κάποτε, επρόκειτο να γίνει σταθμός του μετρό!


Το νέο εμπόδιο στην κατασκευή του σταθμού βάζει μελέτη του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού Focus Fm, προτείνει τη διατήρηση των αρχαίων στη θέση τους -κι όχι την απόσπασή τους για την κατασκευή του σταθμού και την επανατοπθέτησή τους στη συνέχεια.

Οι πληροφορίες θέλουν την μελέτη αυτή, την ερχόμενη Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο συνεδριάζει με σκοπό την αλλαγή της απόφασης για το σταθμό Βενιζέλου, πράγμα που θα σημάνει την κατάργηση του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στη συνεδρίαση θα εξεταστεί η μελέτη του Δήμου, αναφορικά με τα αρχαία του σταθμού, την οποία υπογράφουν δυο Έλληνες μηχανικοί -παρά το ότι η διοίκηση του δήμου είχε πάρει απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο, να καλέσει ξένους εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν το θέμα.

Μάλιστα, η Αττικό Μετρό Α.Ε. δηλώνει (ανεπισήμως) πως δεν έχει ιδέα για τη μελέτη, αν και ανάδοχος του έργου -όπως και ο κατασκευαστής- κάτι που σημαίνει ότι το έργο θα πρέπει να επαναδημοπρατηθεί και ο χρονικός ορίζοντας κατασκευής του να φεύγει κατά πολύ και από το... 2020!

Να σημειωθεί ότι μόλις στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου 2015, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωνε από το βήμα ότι η παράταξή του θα είναι παρούσα στα σχέδια κάποιων να μην κατασκευαστεί καν ο σταθμός Βενιζέλου του μετρό!

Σήμερα σειρά πήρε και ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων (επί συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) Στρ. Σιμόπουλος, ο οποίος, σε ανακοίνωσή του για το θέμα, κάνει λόγο για "τρύπες Μπουτάρη", στην υπόθεση του μετρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση του ΚΑΣ θα πάρει απόφαση λίγες ημέρες πριν τις εκλογές κι αν δεχτεί τη μελέτη του δήμου Θεσσαλονίκης, ουσιαστικά θα ακυρώσει ακόμη και τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ για το μετρό, δίνοντας, πάντως, μια καλή δικαιολογία σε όσους δεν θέλουν να ολοκληρωθεί το έργο...

Την ίδια στιγμή, οι επαγγελματίες της περιοχής, παρακολουθούν τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα αφού, ως τώρα διατήρησαν τις επιχειρήσεις τους με προσωπικό κόστος και, αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι η οριστική καταστροφή τους...