«Το δίλημμα δεν είναι ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, Τσίπρας ή Μεϊμαράκης, γιατί έχουν κοινό μετεκλογικό πρόγραμμα να εφαρμόσουν. Το πραγματικό δίλημμα για τον τόπο είναι αν θα έχουμε μνημόνια που λεηλατούν τη χώρα ή θα τελειώνουμε με τα μνημόνια».
 
Αυτό υπογράμμισε πριν από λίγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Κατευθυνόμενος για την Καλαμάτα, όπου μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση, ο Π. Λαφαζάνης πέρασε από την Τρίπολη και επισκέφθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης το εκλογικό περίπτερο του κόμματός του, όπου τον περίμεναν και τον υποδέχτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Αρκαδίας και αρκετά στελέχη της ΛΑΕ.
Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και η Λαϊκή Ενότητα πηγαίνει γερά, δυνατά και θα έχει πολύ καλά ποσοστά την Κυριακή το βράδυ.
Πρόσθεσε ότι, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα συγκυβερνήσουν με δορυφόρους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, για να εφαρμόσουν το μνημόνιο, αλλά τόνισε «η ΛΑΕ μπορεί να είναι η δύναμη που με το ποσοστό που θα πάρει στις εκλογές να καθορίσει στην κυριολεξία τις μετεκλογικές εξελίξεις. Κι εφόσον εμείς έχουμε μια ισχυρή δύναμη στην Βουλή και στο λαό, τότε είναι βέβαιο ότι την Δευτέρα η μνημονιακή συναίνεση θα πέσει στο κενό. Τα μνημόνια δεν θα εφαρμοστούν και οι συγκυβερνήσεις οι οποίες θα ακολουθήσουν μετεκλογικά θα δοκιμαστούν σκληρότατα».