Τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, εξηγεί, σε μακροσκελή έγγραφη ανακοίνωσή του, ο δημοτικός σύμβουλος με την "Πρωτοβουλία" του Γιάννη Μπουτάρη, Κώστας Ζέρβας.

Στην ανακοίνωση αυτή ο κ. Ζέβρας αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά στον Γιάννη Μπουτάρη και την παράταξή του, μιλώντας γενικά για τη γνωστή του πορεία.

Αρχικά υπογραμμίζει ότι όσα έγιναν τους προηγούμενους οκτώ μήνες «είχαν δραματικές συνέπειες στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Έφεραν κατακτήσεις δεκαετιών σε ακύρωση ή αμφισβήτηση».

Θέτει το εξής διακύβευμα για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου: «Αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ανθρώπους που θέλουν και που μπορούν να διαχειρισθούν τα μεγάλα προβλήματα, τη δύσκολη καθημερινότητα. Αν θα κυριαρχήσουν δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Γιατί η Ευρώπη δεν είναι μόνο η οικονομία. Είναι παιδεία, είναι πολιτισμός, είναι φιλοσοφία ζωής».

Ο κ. Ζέρβας δηλώνει ότι συντάσσεται «για τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις προς ένα κράτος δικαίου και για τη συνεργασία των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, με ουσία και αποτελεσματικότητα, μακριά από δογματικούς και αδιέξοδους κομματισμούς, ατελέσφορες ιδεοληψίες». Και τονίζει:

«Για τους λόγους αυτούς, αποδέχθηκα την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να συμμετέχω ως συνεργαζόμενος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που εγγυάται την πορεία της χώρας μέσα στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα αυτή την κρίσιμη ώρα επιθυμεί ξεκάθαρα να προχωρήσει η χώρα σε δομικές μεταρρυθμίσεις. 

Συμπορεύομαι στις κρίσιμες αυτές εκλογές με τη ΝΔ, επειδή πιστεύω πως η χώρα απαιτεί σταθερή, υπεύθυνη διακυβέρνηση, ανοιχτή σε συνεργασίες και συνέργειες, για να υπάρχει ελπίδα για έξοδο από την πολυετή κρίση. Συνεχίζω στο δρόμο της κοινής λογικής, τον οποίο υπηρετώ δεκαετίες τώρα με συνέπεια, κόντρα στις παλαιές αντιλήψεις που απέτυχαν και αποδοκιμάστηκαν. Με πίστη στην ανάγκη συναίνεσης. Σταθερός στις αρχές της αστικής δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής ιδέας». 

Κάνει λόγο για την προσπάθειά του για μια «δημόσια διαδρομή με ουσία και αποτέλεσμα για το κοινό καλό, μακριά από κομματισμούς και σκοτεινές διαδρομές». 

Τέλος, εύχεται οι εκλογές να φέρουν «μια κυβέρνηση μακράς πνοής, που δε θα διακινδυνεύσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τα όνειρα μας».