Με… Κυριακάτικες εφημερίδες –λόγω εκλογών- σήμερα Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 και, φυσικά, ανάλογη θεματολογία.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ο λογαριασμός μετά την κάλπη

“Η νέα κυβέρνηση και οι πολίτες θα έρθουμε αντιμέτωποι με ένα βουνό προβλημάτων από την επόμενη μέρα των εκλογών. Οποιον κι αν επιλέξει ο λαός να κυβερνήσει τη χώρα θα πρέπει να κινηθεί άμεσα. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει αφού είναι πάρα πολλά τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να μπορέσει να υλοποιηθεί η συμφωνία με τους εταίρους. Το ασφυκτικό οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον που υπάρχει στη χώρα με τα capital control που εξακολυθούν να ισχύουν στις τράπεζες, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Βαρύ είναι όμως και το φορτίο που περιμένει τους πολίτες, αφού μας περιμένει ένα «βουνό» από φόρους”, γράφει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Το σύνδρομο του 2000 και τα σενάρια της επόμενης μέρας"

Η εφημερίδα γράφει: “Με τις μετρήσεις να δείχνουν οριακές διαφορές θυμίζοντας την προ 1 5ετίας εκλογική μάχη, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κονταροχτυπιούνται για την πρωτιά, ενώ ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι προετοιμάζουν τους όρους τους για συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Άγιος Παΐσιος: Αυτόν πρέπει να ψηφίσετε

Η εφημερίδα γράφει: “Όταν πλησίαζε ο καιρός για τις εθνικές εκλογές, πολλοί προσκυνητές ερχόντουσαν και ρωτούσαν τον Γέροντα ποια ήταν η γνώμη του και ποιόν εκείνος θεωρούσε άξιο, για να ψηφίσουν. Ο Γέροντας έλεγε: «Να ψηφίσετε όποιον βλέπετε ότι είναι ο καλύτερος, όποιον αγαπά τον Θεό και την πατρίδα μας, αυτόν να ψηφίσετε». Τότε εκείνοι, επί μονίμου βάσεως του απαντούσαν: «Γέροντα, όλοι το ίδιο είναι». Κι εκείνος τους έλεγε: «Βρε παιδιά, κοιτάξτε εδώ πέρα: όλες οι ελιές ίδιες είναι και όλες έχουν δάκο, όμως άλλες έχουν εκατό τοις εκατό, ενώ άλλες πενήντα τοις εκατό. Εμείς, λοιπόν, εφόσον έχουμε ανάγκη από ελιές, πρέπει να κοιτάξουμε ποιές έχουν το λιγότερο δάκο, γιατί διαφορετικά δε γίνεται”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Πείραμα τέλος. Η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της"

Η εφημερίδα γράφει πως “το μήνυμα που στέλνουν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και τα στελέχη της Συγγρού είναι διπλό: καμία ψήφος χαμένη και τέλος στο πείραμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.”.

ΕΣΤΙΑ: "Ψηφίζουμε για την σταθερότητα"

“Ή Ελλάς για δεύτερη φορά, στο ίδιο έτος, προσέρχεται στις κάλπες για να ορίσει την διακυβέρνησή της. Αυτό δεν είναι πλέον προνόμιο, αλλά πολιτική και πολιτειακή εμπλοκή με ευθύνη της Αριστεράς. Ή οποία, εν τοις πράγμασι, μέσα από τον πολιτικό βίο του Σύριζα, βραχύβιο όσο και αναποτελεσματικό, αποδεικνύει ότι μπορεί να συζητεί και να ενίσταται, αλλά όχι να κυβερνά”, γράφει η εφημερίδα.

H ΑΠΟΨΗ: Η κάλπη θα φύγει, ο Γολγοθάς έρχεται

Η εφημερίδα γράφει: “Μπορεί οι δυο μονομάχοι να διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων, όμως ήδη η σκέψη τους βρίσκεται στην επόμενη μέρα και τις δύσκολες αποφάσεις με το δυσβάσταχτο πολιτικό κόστος που πρέπει να λάβουν. Όσον αφορά τις υποσχέσεις τους, αυτές είναι κενές περιεχομένου όπως σημειώνεται στα... ψιλά γράμματα”.

Η ΑΥΓΗ: "Ισχυρή εντολή ελπίδας και αλλαγής"

“Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται μέχρι την τελευταία ώρα της εκλογικής μάχης, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων δηλώνουν ακόμη αναποφάσιστοι ή φλερτάρουν με την επιλογή της αποχής”, γράφει η εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ώρα ευθύνης

Σύμφωνα με την εφημερίδα “στο επιτελείο του αρχηγού της Ν Δ. καταστρώνονται σχέδια για την επόμενη μέρα, η οποία κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, όπως είπε κορυφαίο στέλεχός της στη “ΒτΚ”. Αύριο Κυριακή, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Νέα Δημοκρατία θα τερματίσει πρώτη, έστω και οριακά, και θα κληθεί τη Δευτέρα το πρωί ο αρχηγός της, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυποπουπολο, για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ΝΔ”.

Η ΕΠΟΧΗ: "ΣΥΡΙΖΑ: H δεύτερη ευκαιρία"

“Οι συνεχείς δημοσκοπικές εναλλαγές των δύο πρώτων κομμάτων τις τελευταίες προεκλογικές ημέρες, κορύφωσαν την αγωνία στα εκλογικά επιτελεία των κομμάτων και εντείνουν τις τελευταίες προσπάθειες πριν από τις κάλπες, με στόχο την καθαρή απόσπαση του πρώτου από τον δεύτερο. Τα πλεονεκτήματα που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ για να το πετύχει ήταν καθαρά. Προκύπτει από τις μεγάλες συγκεντρώσεις που πραγματοποιούσε σε όλη τη χώρα, καθώς και από το γεγονός ότι εξακολουθούσε να υπάρχει ένα ικανό ποσοστό αναποφάσιστων ή υποψήφιων για αποχή πολιτών, που προέρχονταν από τη δική του κάλπη”, τονίζει η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ:"Η καρδιά χτυπά αριστερά"

“Αύριο οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα είναι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης. Και όλα δείχνουν ότι μπροστά σε αυτήν την καίρια επιλογή διαλέγουν την Αριστερά και απορρίπτουν τη Δεξιά”, γράφει η εφημερίδα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:"Το δύσκολο παζλ των συνεργασιών"

H εφημερίδα τονίζει: “Σε εκλογές ασθενούς δικομματισμού, με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ να κινούνται σε ποσοστά της τάξεως του 30-32% και μακριά από το όριο της αυτοδυναμίας, οδεύει αύριο Κυριακή η χώρα, με τα επιτελεία των κομμάτων να εξετάζουν ήδη το δύσκολο παζλ των μετεκλογικών συνεργασιών, καθώς η ανάγκη ταχείας υλοποίησης της συμφωνίας με τους εταίρους καθιστά απαγορευτική νέα προσφυγή στις κάλπες. Το σενάριο του σχηματισμού κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού έχει υποχωρήσει δραματικά”.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Όλα έτοιμα με συνταγή της Μέρκελ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα “οι δανειστές επιμένουν σε κυβέρνηση μεγάλης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Ζητούν επιτάχυνση της εφαρμογής του Μνημονίου για να προλάβουν κοινωνικές εκρήξεις”.

Κυριακάτικη KONTRA NEWS:" Εκλεψαν τα 416 εκατ.από την Εθνική Τράπεζα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “σε φάση δικαστικής διερεύνησης βρίσκεται το γιγαντιαίο σκάνδαλο με την εκποίηση των ακινήτων της Εθνικής Τράπεζας σε ένα περίεργο επενδυτικό σχήμα που έκανε βρόμικες δουλειές στην Γουινέα λαδώνοντας το πολιτικό σύστημα”.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:" Τη δική σου δύναμη ψήφισε λαέ υπάρχει λύση με το ΚΚΕ!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θέλουν την ψήφο του λαού για να έχουν «λευκή επιταγή» στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα εφαρμόσει η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, είτε κορμός είναι ο ένας είτε ο άλλος. Τα αντιλαϊκά μέτρα, τα μνημόνια, η στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ δεν διορθώνονται”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: Τα πιθανά σενάρια με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ μπροστά

“Δύο είναι τα μεγάλα ερωτήματα στα οποία δεν μπορούν να δοθούν ασφαλείς ερωτήσεις πριν από το βράδυ της Κυριακής: Ποιο κόμμα θα είναι πρώτο και με πόση διαφορά θα επικρατήσει του δεύτερου; Πόσα και ποια κόμματα θα μπουν στη βουλή”, αναρωτιέται η εφημερίδα;

Ο ΛΟΓΟΣ: Τσουνάμι φόρων μετά τις κάλπες

Η εφημερίδα παρουσιάζει τον “μετεκλογικό λογαριασμό για εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και επιχειρήσεις που καλούνται να πληρώσουν πάνω από 11 δισ. μέχρι το τέλος του χρόνου”.

ΠΡΙΝ:"Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ"

Η εφημερίδα γράφει: “Τον ψηλό ή τον κοντό; Αυτόν που κάθεται αριστερά ή εκείνον που κάθεται δεξιά (γιατί άλλη διαφορά περί Αριστεράς και Δεξιάς δεν είναι εύκολο να διακρίνει κανείς); Μπροστά σε παρόμοια (αστεία) διλήμματα βρίσκονται οι εκλογείς, εάν αφεθούν στο νανούρισμα των γκάλοπ και του -νέας κοπής- δικομματισμού”.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Μονομαχία σε τρύπιο φουσκωτό"

H εφημερίδα υποστηρίζει ότι “το αποτέλεσμα της κάλπης θα κριθεί κυρίως από την έκταση των διαρροών στην εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ρευστότητα που τη χαρακτηρίζει είναι η αιτία για τη χαμηλή συσπείρωση που κατέγραψαν οι δημοσκοπήσεις”.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής:"Υπόγεια ρεύματα κινούν την κάλπη"

Η εφημερίδα επισημαίνει πως “το ερώτημα που μένει να απαντηθεί από τις κάλπες είναι κατά πόσο τραυμάτισε την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση Φλαμπουράρη σε μια περίοδο που είχε τοποθετήσει στην κορυφή της προεκλογικής του ατζέντας τη μάχη κατά της διαπλοκής και όσων επί χρόνια θησαύριζαν υπογράφοντας συμβάσεις με το Δημόσιο”.

ΤΟ ΧΩΝΙ: “Όχι” στην παλινόρθωση των φαύλων

Η εφημερίδα γράφει: “Αυτή την Κυριακή, σης 20 Σεπτεμβρίου, ο ελληνικός λαός μπορεί να δημιουργήσει μια νέα εθνική επέτειο, εξίσου λαμπρή και φωτεινή με τις άλλες της ένδοξης ελληνικής Ιστορίας. Και να θυμόμαστε και εμείς και τα παιδιά μας για πάντα την 20ή Σεπτέμβρη του 2015. Τότε που ο λαός γκρέμισε το σύστημα”.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στα χέρια του λαού η μοίρα του

Η εφημερίδα γράφει: “Το χρέος του ελληνικού λαού δεν σταματά, όμως, την Κυριακή το βράδυ. Από Δευτέρα, με νέα αγωνιστικότητα, ο λαός καλείται εκ νέου να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις νέες απαιτήσεις που θα εγείρουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί του ΔΝΤ. Αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, άλλωστε, βιώνουμε από πολύ κοντά το δράμα της προσφυγιάς των Σύρων. Ο ξεριζωμός τους δεν πρέπει να μας προκαλεί συγκίνηση, αλλά χαλύβδωση, χαλύβδωση εναντίον όλων όσων έχουν ως στρατηγική επιλογή την διάλυση λαών, για να έρθουν έπειτα ως τιμητές δήθεν της ανθρωπιάς. Βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων πανευρωπαϊκών ανακατατάξεων και ουδείς έχει το δικαίωμα να απέχει από τους αγώνες που βρίσκονται μπροστά μας”.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής:"Προβάδισμα 3% δίνουν στον Τσίπρα"

H εφημερίδα κάνει λόγο γενικώς και αορίστως για “εκτιμήσεις δημοσκόπων” και υποστηρίζει “Πάνω από 70% η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ • Παίρνει και Παπανδρεϊκούς · Αναβίωσαν τα αντιδεξιά αντανακλαστικά”.

ESPRESSO: Τα άστρα «δείχνουν» χάος μετά τις εκλογές

“Η... αστρολογική «κάλπη» όχι μόνο δεν δίνει αυτοδυναμία σε ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΑ., αλλά σηματοδοτεί μια σειρά ανατροπών, με νέες εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα”, υποστηρίζει η εφημερίδα!

FREDDO: Ο αξιότιμος υπουργός και ο κοριός

Η εφημερίδα κάνει λόγο για υπουργό ο οποίος, “μετά τον πρώτο «συνάδελφο» του το όνομα του οποίου ενεπλάκη στο περίφημο κύκλωμα της Μυκόνου, νιώθει πλέον καυτή την ανάσα των ερευνών πάνω του. Ισως, όπως λένε κάποιοι πρώην πολύ δικοί του άνθρωποι, που πλέον δεν είναι δίπλα του, δεν θα έπρεπε να εντρυφήσει ενδελεχώς στα χρόνια της πολιτικής του καριέρας στο ρητό του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι που έγραψε ότι «η ακολασία πορώνει το μυαλό και κάνει αναίσθητη την καρδιά»”.

KARFITSA: Ενότητα και συνεργασία

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “σε θρίλερ μέχρι την τελευταία στιγμή εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν «μάχη» ψήφο με ψήφο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία ενώ οι πολίτες ζητούν εθνική ενότητα για το καλό της χώρας”.

REAL NEWS: "Τα ραντεβού της Δευτέρας!"

Οκτώ πολιτικοί αρχηγοί ανοίγουν τα χαρτιά τους στην εφημερίδα, η οποία φιλοξενεί επίσης δηλώσεις και ρεπορτάζ για τις διεργασίες της επόμενης ημέρας.

SPIRTO: Με έδερνε και με έκαιγε με κεριά

Η εφημερίδα αναφέρεται στην περίπτωση της 38χρονης στο Γαλάτσι και γράφει: “Η καθημερινότητα της ήταν γεμάτη απειλές, πολύ ξύλο και ερωτικές συνευρέσεις παρά τη θέληση της. Ο φερόμενος ως μαστροπός την ώθησε στην πορνεία, εκμεταλλευόμενος τα αθώα όνειρά της”.

STAR PRESS: 2.500 νοικοκυρές κάνουν σεξ για το μεροκάματο

“Γδύνονται μπροστά στην κάμερα για 60 ευρώ την ώρα. 2.500 νοικοκυρές κάνουν σεξ στο Διαδίκτυο νια το μεροκάματο. Η κρίση, η ανεργία και το οικονομικό αδιέξοδο που έχει χτυπήσει τις ελληνικές οικογένειες από το 2009 φαίνεται ότι έκαμψε κάθε είδους ηθικό φραγμό”. γράφει η εφημερίδα.