Οδοστρωτήρας ο ΠΑΟΚ, πέρασε πάνω από την Μπρόντμπι άνετα, όπως δείχνει και το τελικό 5-0. Κι αν δεν ήταν άτυχος ο Κάτσε…

 

Ο Αλβανός δύο φορές είδε τη μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Ρένοβ. Την πρώτη ιδιαίτερα νωρίς στο ματς(με απευθείας φάουλ στο 22), τη δεύτερη μετά το 5-0 (χαμένο πέναλτι στο 88) κι ενώ ο πρωθυπουργός είχε, ήδη, εξαγγείλει εκλογές. Αλλά… ποιος νοιάζονταν στην Τούμπα; Κανείς! Όλοι πανηγύριζαν για την πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας του Τούντορ…

Πράγματι ο ΠΑΟΚ, από την πρώτη στιγμή, ήταν απόλυτος κυρίαρχος. Περιόρισε τους Δανούς σε μισό γήπεδο και γυρνούσε με υπομονή τη μπάλα. Και, μετά το πρώτο τέταρτο, άρχισε ο χορός των γκολ: Μακ, που σημείωσε τρία γκολ (17', 80', 82'), Πέλκας (36') και Ροντρίγκες (51'), οι σκόρερ.

Ενδεικτικό είναι ότι οι Δανοί έκαναν, όλες κι όλες, τέσσερις τελικές σε 90 λεπτά (τη μία προς την εστία). Η πρώτη προσπάθειά τους καταγράφηκε στο… δεύτερο ημίχρονο.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ σκέπτεται σε ποιον… όμιλο του Europa League θα πέσει, αλλά και το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από το παιχνίδι – όνειρο θα μας μείνουν οι 27.000 θεατές, τα τρία γκολ του Μακ, το γκολ – ποίημα του Πέλκα και η ομαδικότητα των παικτών του Δικεφάλου. Μαγική βραδιά…

Η ταυτότητα του αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 17', 80', 82' Μακ, 36' Πέλκας, 51' Ροντρίγκεζ
ΔΟΚΑΡΙ: 22' Κάτσε
ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ: 89' Κάτσε
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαγένκο (Ισπανία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 39' Πέλκας, 70' Κόστα, 84' Μακ, 93' Κάτσε – 30' Ελμάντερ, 40 Ντουρμίσι, 49' Πίρι, 52΄ Ντούμιτς, 78' Αγκερ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Όλσεν, Μαλεζάς, Βίτορ, Κόστα, Κωνσταντινίδης (83' Κοροβέσης), Κίτσιου, Τζιόλης, Μακ, Ροντρίγκες (72' Μυστακίδης), Πέλκας (67' Σαββίδης), Κάτσε.
ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ (Φρανκ): Ρένοβ, Άλμπρεχτσεν, Χολστ (42' Ντούμιτς), Λάρσον, Ντουρμίσι, Άγκερ, Έρνσκοβ, Πίρι (75' Νέργκαρντ), Πούκι, Έρικσον, Ελμάντερ (57' Σβαρτς).