Όπως έκλεισε η χρονιά, έτσι άνοιξε για τον ΠΑΟΚ: Με την ομάδα του Δικεφάλου να προσπαθεί να βάλει γκολ και… να μην μπορεί!

 

Ο Τούντορ είχε την ιδέα να κάνει ροτέισον κι έβαλε στον αγώνα όλους τους νέους παίκτες. Προφανώς σκέφτηκε “στην Τούμπα παίζω, πότε να τους δω τους υπόλοιπους”, είχε και απουσίες από τιμωρίες (Κάτσε) και τραυματισμούς (Πέλκας) και βρήκε την ευκαιρία.

Αυτοί, ακριβώς, οι δυο  παίκτες έλειπαν από τον ΠΑΟΚ: Πέλκας και Κάτσε δεν υπήρχαν στο κέντρο να τρέξουν και να μοιράσουν κάθετες μπάλες. Συν τοις άλλοις, του ήρθε και η ατυχία του τραυματισμού του Τσίμιροτ από τα πρώτα λεπτά κι ήρθε κι έδεσε το γλυκό…

Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, ήρθαν στην Τούμπα να πάρουν το “Χ”. Στήθηκαν πίσω, πέταξαν και… δεύτερες μπάλες στον αγωνιστικό χώρο όποτε χρειάστηκε, έπαιξαν και λίγο… φίζικαλ γκέιμ και πήραν αυτό που ήθελαν. Ήταν, πάντως, σαφώς καλύτεροι από τις ομάδες που αντιμετώπισε, ως σήμερα, ο ΠΑΟΚ, στο Γιουρόπα Λιγκ.

Κάτι άλλο που δεν άλλαξε με τους μήνες που πέρασαν, ήταν η διαιτησία. Ο Κουκουλάκης ήταν κακός. Δεν έβλεπε φάουλ (υπέρ του ΠΑΟΚ), είδε οφσάιντ σε φάσεις που δεν υπήρχε και άφησε οφσάιντ που υπήρχαν (κατά της Ξάνθης), ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι και τα νεύρα και, γενικά, απέδειξε πως, όσα καλοκαίρια κι αν περάσουν, κάποια πράγματα δε θα αλλάξουν ποτέ.

Αυτό που άλλαξε (προς το χειρότερο) είναι ο αγωνιστικός χώρος. Είναι άθλιος. Δυο φορές ο Μακ κι άλλες τόσες ο Ζάιρο, έχασαν το κοντρόλ και την ευκαιρία να ξεφύγουν από τους αντιπάλους τους και να βγουν σε καλή θέση για σουτ, ή πλασέ.

Η ταυτότητα του αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: -

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 8΄Λέοβατς, 70' Σαββίδης – 45' Μπέρτος, 59' Σολτάνι, 76' Παπαστεριανός, 80' Φλίσκας

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Τζιόλης, Τσίμιροτ (24' Σαββίδης, 78' Μυστακίδης), Ροντρίγκες (62' Κωνσταντινίδης), Ζάιρο, Σάμπο, Μακ

SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσέναμο, Γουάλας, Καρυπίδης, Φλίσκας, Μπέρτος, Βασιλακάκης (78' Ράνος), Παπαστεριανός, Λουσέρο, Ντιμιτρόφ (55' Μπαξεβανίδης), Σολτάνι, Καπετάνος (63' Χερέα)