Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, με συμβολικό κλείσιμο του κεντρικού δρόμου για μισή ώρα, πραγματοποίησαν, σήμερα, κτηνοτρόφοι και αγρότες της Β. Ελλάδας. 


Η αντίδρασή τους για τα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνει η νέα συμφωνία ήταν ιδιαίτερα έντονη όταν στη συγκέντρωση εμφανίστηκε για να μιλήσει ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης. Κατά την προσφιλή τακτική των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καραγιαννίδης... δικαίωσε τους αγρότες και είπε ότι δε θα ψηφίσει τα μέτρα -αντίδραση εκ του ασφαλούς, αφού τα μέτρα αναμένεται να στηρίξουν οι βουλευτές της... αντιπολίτευσης! 

«Νιώθουν εξαπατημένοι. Όταν ανέβηκα να μιλήσω υπήρχε ένταση και οργή ότι δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν προεκλογικά» δήλωσε ο κ. Καραγιαννίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνοντας ακόμη ότι «Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι με τους οποίους μίλησα, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους». Αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσει ο ίδιος όταν έρθει στη Βουλή προς ψήφιση η συμφωνία ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Προφανώς, δεν με ικανοποιεί η συμφωνία. Δεν θα υπερψηφίσω τα μέτρα που έρχονται».

Την ίδια στιγμή, βουλευτές της αντιπολίτευσης από την ίδια περιοχή είναι... πυρ και μανία με τους συναδέλφους τους του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτοί κάνουν τους... ήρωες, μιλούν για εκβιαστές - δανειστές και αφήνουν εμάς να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα! Τέτοιοι αριβίστες δεν έχουν ξαναεμφανιστεί στην πολιτική ζωή της χώρας», σχολίαζε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης μίλησε στους συγκεντρωμένους αγροκτηνοτρόφους έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και ανάρτησε την παρακάτω δήλωση, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: 

«Μια δυναμική συγκέντρωση Κτηνοτρόφων στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Διεκδικούν μία δίκαια μεταχείριση και εμείς είμαστε δίπλα τους. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις! Γιατί πιστεύουμε ότι ο πρωτογενής τομέας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μπορούν αν παίξουν καθοριστικό ρόλο στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας και να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου». 

Από την πλευρά τους, οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες της Β Ελλάδας αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και ανανέωσαν το "ραντεβού" τους για το παναγροτικό, πανκτηνοτροφικό συλλαλητήριο της 25ης Αυγούστου, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Η φωτογραφία είναι από το dramania.gr