«Ως μελλοντικό πρώτο κόμμα θεωρώ πολιτική μου υποχρέωση να εξαντλήσω όλα τα όρια ώστε η παρούσα Βουλή να δώσει λύση». Με αυτά τα λόγια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι θα εξαντλήσει τη διερευνητική εντολή που θα λάβει.

 

Σε δηλώσεις του μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, σημείωσε ότι πρώτα θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Ερωτηθείς εάν θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής σημείωσε ότι είναι πιθανό και θα εξαρτηθεί από το τι θα πουν τα στελέχη του κόμματος. Είπε ότι θα συναντηθεί με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ εμφανίστηκε πιο διστακτικός για το εάν θα συναντήσει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

«Δεν ξέρω εάν θα είναι και στην επόμενη Βουλή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξέφραζε, συνεχώς, σιγουριά για τις εκλογές. Είπε ότι τα ψηφοδέλτια της ΝΔ είναι έτοιμα και πως τις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί και όχι «οι πελαγωμένοι ηγέτες». Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και εκτίμησε ότι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ θα γυρίσουν στη ΝΔ, πως η παράταξή του θα πάει στην κάλπη με όπλο της «τη συνέπεια, τη σταθερότητα και τη σοβαρότητα. Ζητάμε από τους πολίτες να πούνε όχι στην αστάθεια, στην ακυβερνησία, στην ασυνέπεια, στην απειρία, στην ανεπάρκεια, στην ανικανότητα που μας έχει οδηγήσει στα γνωστά αποτελέσματα». Είπε ότι πιστεύει πως ο λαός θα στηρίξει την ΝΔ γιατί έζησαν το εξάμηνο του ΣΥΡΙΖΑ και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι «παραδίδει τα όπλα».

Χαρακτήρισε “δραπέτευση” την παραίτηση του πρωθυπουργού για «να ξεφύγει απ' τα διλήμματα, το φάντασμα Λαφαζάνη πλανάται μέσα του, έχει πολλές ενοχές ως δήθεν παλιός Αριστερός». 

«Αν πράγματι είχε πετύχει, δεν είχε κανένα λόγο να πάει στις εκλογές. Παραιτείται, παραδίδει τα όπλα, πετάει την ασπίδα. Στη φάση αυτή δεν θέλω καν να τον συναντήσω. Έχει περισσότερο ηθικό πλεονέκτημα ο Λαφαζάνης. Έχει μια συνέπεια αριστερή, που ήξερε ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας έκανε την κωλοτούμπα, την αγυρτεία» είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Είναι λίγο ψευτράκος, λίγο πονηρούλης, τακτικιστής».

Κατηγόρησε, επίσης, τον πρωθυπουργό για «πολιτική αγυρτεία και πολιτική αλητεία», ενώ χαρακτήρισε την κίνησή του «τυχοδιωκτική» .