Ελπίδα στην αλλαγή των κυβερνήσεων στην Ευρώπη, με Αριστερούς συνασπισμούς, εκφράζει, με ανακοίνωσή της, για τις εκλογές, η Νομαρχιακή Επιτροπή Β Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καταγγέλλει τους πρώην συντρόφους που έριξαν την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς!

 

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση την κυβέρνηση έριξαν «βουλευτές του κόμματός μας κατά παράβαση του κώδικα δεοντολογίας που είχαν όλοι συνυπογράψει (σε θέματα όπως αυτό της ενότητας, της ενιαίας παρουσίας, των οικονομικών) με πρόσχημα την συνέπειά τους στις προεκλογικές μας εξαγγελίες, καταψήφισαν ουσιαστικά την κυβέρνηση της αριστεράς, υπηρετώντας στην ουσία το σχέδιο Σόϊμπλε για την αριστερή παρένθεση».

Η νομαρχιακή Β Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι υπήρχαν «εσωτερικά προβλήματα που ταλάνιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ από το ιδρυτικό συνέδριο», κάνει λόγο για «φράξιες για την διατήρηση κομματικών κεκτημένων», «ύπαρξη κομμάτων μέσα στο κόμμα» και συντρόφους «οι οποίοι έκριναν πιο σημαντική την στήριξη της ιδεολογικής τους καθαρότητας και της ανάδειξης της αριστεροσύνης, χωρίς διάθεση να αφουγκραστούν τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το μήνυμα του δημοψηφίσματος ήταν «συμφωνία. Γιατί μία άτακτη χρεωκοπία θα οδηγούσε σε στάση πληρωμών, έξοδο από το ευρώ, εθνικό νόμισμα μεγάλη υποτίμηση, χωρίς αποθέματα σε χρυσό και συνάλλαγμα, οικονομία χωρίς παραγωγική βάση, άρα νέα μνημόνια με το Δ.Ν.Τ με χειρότερους όρους και μία χώρα απομονωμένη, χωρίς να έχει εξασφαλισμένη ούτε καν την διατροφική της αυτάρκεια μέσα σε μία παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία επόμενη μέρα με επιδρομές ανθρώπων σε σούπερ μάρκετ, εμφυλιοπολεμικές συνθήκες και έκτροπα που θα ετοίμαζαν την κοινωνία σε εθνικιστικές λύσεις και θα άνοιγαν διάπλατα τις πόρτες στην Χ.Α και στα πιο αντιδραστικά σχέδια του νεοφιλελευθερισμού».

Ως επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει το νόμο για τις 100 δόσεις, το νόμο για την ιθαγένεια, το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, την επαναφορά των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων και των καθηγητών, το νέο τρόπο ορισμού διευθυντών στα σχολεία, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ και τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, την εισαγγελική έρευνα για την ΑΤΕ και το προσωρινό κλείσιμο των Σκουριών (σ.σ. για το οποίο υπάρχει σημερινή απόφαση του ΣτΕ).

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Β Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι « συμφωνία της 12ης Ιούλη, δεν είναι χειρότερη από τις δύο προηγούμενες. Επειδή όμως έρχεται σε συνέχεια και αθροιστικά με τις προηγούμενες, είναι πάρα πολύ βαριά και δύσκολη». Και υποστηρίζει ότι δίνει δυνατότητες απομείωσης του χρέους, αξιοποίησης του πακέτου των 35 δισ. για την ανάπτυξη, δίκαιης κατανομής των βαρών σε βάρος των πλουσίων, άσκησης κυβερνητικής πολιτικής με αριστερό πρόσημο κι επαναφοράς της χώρας από το καθεστώς του αγγλικού δικαίου, στο ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο.

Για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ της Νομαρχιακής Β Θεσσαλονίκης «η προσφυγή στις κάλπες ήταν αναγκαιότητα επειδή η συνέχεια μιας κυβέρνησης που είχε απώλεια της πλειοψηφίας θα λειτουργούσε στην διατήρηση μιας πολιτικής αστάθειας και την δημιουργία μίας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία και τη χώρα και με αυξημένη πιθανότητα του τυχαίου λάθους». Μάλιστα, εκφράζεται η βεβαιότητα ότι στις εκλογές η ετυμηγορία του λαού θα οδηγήσει σε μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της αριστεράς.

Παραδέχεται, δε, ότι η ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην άνοδο αριστερών κυβερνήσεων στην Ευρώπη! «Οι ανακοινώσεις του Die Linke , του Podemos , οι σύντροφοι μας σε όλη την Ευρώπη σταθερά βρίσκονται στο πλευρό μας και υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ,όπως με τις πολλαπλές τους ανακοινώσεις δηλώνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικές του έχουν φέρει τις πρώτες αλλαγές στην Ευρώπη και άνεμο αισιοδοξίας για την ευρωπαϊκή αριστερά», καταλήγει η ανακοίνωση.