Σε… προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται, από σήμερα Σάββατο 22 Αυγούστου 2015, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σκηνικό εκρήξεων» στη χώρα του μη λες ποτέ

Η εφημερίδα αναφέρεται στην πρώτη εμφάνιση του Π. Λαφαζάνη ως προέδρου κόμματος και λέει: “Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος της ΛΑ.Ε. ο κ. Λαφαζάνης (μαζί με 24 βουλευτές που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ) ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού «για να καταργήσουμε τα Μνημόνια», θέτοντας το γνωστό (προ εκλογών Ιανουαρίου) ερώτημα: «Ποιος κυβερνά τη χώρα; Η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και ο Γιούνκερ;» Πρόσθεσε, μάλιστα, δηκτικά ότι οι αντιμνημονιακές δυνάμεις (με πρώτη τη δική του) δεν θα υποχωρήσουν στους εκβιασμούς των εταίρων, διότι «οι εκβιασμοί χρειάζονται και θύματα των εκβιαστών» - αποκαλώντας έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, τον πρωθυπουργό «θύμα»”.

ΕΘΝΟΣ: «Στρατηγική πόλωσης στις κάλπες-εξπρές»

“Συσπείρωση μέσω της πόλωσης. Αυτό είναι το ζητούμενο κατ' αρχήν για τα δύο μεγάλα κόμματα που έχουν καταλήξει στις βασικές «γραμμές» της στρατηγικής που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας, ενώ τα «μικρότερα» σχεδιάζουν τη δική τους τακτική με στόχο το μέγιστο όφελος στις κάλπες – εξπρές”, γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κρυμμένη προφητεία του Άγιου Παΐσιου για το μέλλον μας

Η εφημερίδα επικαλείται κείμενο, δημοσιευμένο στο www.newsbomb.gr/, που αναφέρεται σε έγγραφο το οποίο φέρεται να παραδόθηκε στον ιερωμένο Φίλιππο της Μονής Εσφιγμένου το οποίο περιγράφει μια άγνωστη προφητεία του Γέροντα. Υποστηρίζει πως στο έγγραφο αυτό ο αγιορείτης λέει ότι "όταν η Τουρκία πιστέψει πως έγινε πια υπερδύναμη, τότε θα μας χτυπήσει και θα μας πάρει μάνι-μάνι δύο νησιά!... Αλλά όμως τότε οι Ρώσοι θα έρθουνε να μας βοηθήσουνε και θα χτυπήσουνε τους Τούρκους! Θα γίνει πόλεμος, που θα εμπλακούνε και 7 δυτικά κράτη και θα χυθεί πολύ-πολύ αίμα... Η Ελλάδα όμως ΔΕΝ θα εμπλακεί στον πόλεμο τούτο! Και έτσι θα πάρουμε πίσω την Πόλη!”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Λαφαζάνης: "O Tσίπρας θέλει να ξεγελάσει τους πολίτες"»

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, “η «Λαϊκή Ενότητα», το κόμμα που γεννήθηκε μέσα από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρωταγωνιστήσει κατά την προεκλογική περίοδο που ξεκίνησε με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την πρωθυπουργία ακριβώς για να υπερβεί το εσωκομματικό ρήγμα που έφερε το τρίτο Μνημόνιο, Η ονομασία παραπέμπει στο αριστερό μέτωπο που στήριξε στη Χιλή τον πρόεδρο Σαλβαδόρ Αλιέντε (Unidad Popular)”.

ΕΣΤΙΑ: «Τοπίον πολιτικής αποσταθεροποιήσεως»

“Εκ νέου σε αρνητικό περιβάλλον η Οικονομία προτού ακόμη σχηματισθεί υπηρεσιακή κυβέρνησις υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, γίνεται φανερή μια έντασις στο πολιτικό προσκήνιο, πού καθιστά ανενεργό την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εθνικής συνέσεως και συναινέσεως, απολύτως απαραίτητου για την αποκατάσταση της λειτουργίας της οικονομίας”, γράφει η εφημερίδα.

Η ΑΠΟΨΗ: Τελείωσε τον ΣΥΡΙΖΑ, ρισκάρει την Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο «Πρώτη φορά Αριστερά» Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως έχει πολύ ισχυρά τα αρχέγονα ένστικτά του. Επέλεξε να τινάξει τα πάντα στον αέρα για να διασωθεί ο ίδιος. Γιατί οι εκλογές αυτό ακριβώς είναι. Η προσωπική του διάσωση σε ένα προβληματικό πολιτικό σκηνικό”.

Η ΑΥΓΗ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δραπετεύει από την πραγματικότητα»

Στα όσα τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναφέρεται η εφημερίδα, προτάσσοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει, καθώς και τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Σαββατοκύριακο: «Ο Τσίπρας βιάζεται, οι άλλοι καθυστερούν»

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι “τα συνταγματικά περιθώρια με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης προτίθεται να εξαντλήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ στο παιχνίδι μπαίνει και το νεοπαγές κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Θεσμικό βραχυκύκλωμα επιχείρησε και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ωστόσο, δύσκολα θα ανατραπεί ο σχεδιασμός του Μαξίμου για προσφυγή στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Στις κάλπες με αριστερό "εμφύλιο"»

“Σε κάλπες - εξπρές, πιθανότατα στις 20 Σεπτεμβρίου, και με τον «πολιτικό εμφύλιο» να μαίνεται στον πρώην ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγείται η χώρα, ενώ ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης αξιοποιεί τη διερευνητική εντολή που έλαβε χθες με επαφές με τα κόμματα προκειμένου να εξαντληθούν οι πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Χθες, η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ οριστικοποιήθηκε, καθώς ο κ. Π. Λαφαζάνης και άλλοι 24 βουλευτές ανεξαρτητοποιήθηκαν και ανακοίνωσαν την ίδρυση νέου κόμματος, της «Λαϊκής Ενότητας»”, γράφει η εφημερίδα.

ΛΟΓΟΣ: Άρχισαν τα (προεκλογικά) όργανα

“"Ηχούν τα Τύμπανα Του πόλεμου" καθώς άνοιξε το προεκλογικό μέτωπο, με επίθεση εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και της προέδρου της Βουλής από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασιλη, μετά τις δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου κατά την συνάντηση της με Τον κ. Μεϊμαρακη”, γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εγκλωβίστηκαν στην Ειδομένη

Στους μετανάστες αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: “Η αστυνομία του γειτονικού κράτους βάσει της κυβερνητικής απόφασης για κήρυξη έκτακτης ανάγκης στα σύνορα απαγόρευσε την είσοδο και έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και πλαστικών σφαιρών, για να απωθήσει τους πρόσφυγες προς την Ειδομένη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα άτομα”.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: «Οι μυστικές συνομιλίες»

Η εφημερίδα αναφέρεται σε υποτιθέμενες συζητήσεις Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ και γράφει γι αυτές: “Η φράση-«κλειδί» που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στην επιχειρηματολογία του ήταν ότι μετά τη σύντομη εκλογική διαδικασία «ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απαλλαγεί από την κομμουνιστογενή εσωκομματική αντιπολίτευση αλλά και τους λαϊκοεθνικιστές των ΑΝΕΛ, ενώ ταυτόχρονα στη Βουλή θα παγιωθεί μια νέα πολυκομματική, ευρύτερη από τη σημερινή, κοινοβουλευτική πλειοψηφία με ευρωπαϊκό προσανατολισμό»”.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: «Βόμβα Βαρουφάκη απειλεί το Μαξίμου»

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η εφημερίδα “Ο πρώην «τσάρος» έχει «γράψει» κρίσιμες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό και όχι μόνο. Προειδοποιεί ότι θα τις δημοσιοποιήσει κατά την προεκλογική περίοδο”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Πραγματικό διακύβευμα των εκλογών η καταδίκη όσων έβαλαν υπογραφή στην αντιλαική πολιτική»

Η εφημερίδα αναφέρεται σε χθεσινή δήλωση του γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και τονίζει: «Την ώρα που ο λαός φορτώνεται τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα του τρίτου μνημονίου Τσίπρα, που έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα μνημόνια των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τα οποία παραμένουν σε ισχύ, γινόμαστε θεατές ενός θεάτρου του παραλόγου, που παίζεται με πρωταγωνιστές τα κόμματα που εφάρμοσαν αντιλαϊκές πολιτικές. Κοροϊδεύουν το λαό με διαδικαστικά τερτίπια, για να κρύψουν το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών, που είναι η τιμωρία όλων όσων έβαλαν την υπογραφή τους στην αντιλαϊκή πολιτική».

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: «Η λίστα του Τσίπρα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο πρωθυπουργός ετοιμάζει τις νέες λίστες υποψηφίων ανά την επικράτεια, στις οποίες θα συμμετέχουν υποψήφιοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, έμπειροι τεχνοκράτες, «άνθρωποι της αγοράς» και φυσικά κομματικά στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης του. Τουλάχιστον 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθούν εκτός και θα ενσωματωθούν στις λίστες της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη”.

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: «Μόνος εναντίον όλων»

H εφημερίδα τονίζει: “Ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές με στόχο την αυτοδυναμία. Γνωρίζει όμως ότι ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα ούτε για τον ίδιο ούτε για το τραυματισμένο κόμμα του. Εκ των πραγμάτων, θα είναι μόνος εναντίον όλων”.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μετασεισμοί στην πολιτική ζωή

Σύμφωνα με την εφημερίδα “η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα απελευθέρωσε τις αποσχιστικές τάσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Π. Λαφαζάνη να ιδρύει νέο κόμμα υπό τον τίτλο «Λαϊκή Ενότητα», παίρνοντας μαζί του και 25 βουλευτές, κάτι που καθιστά την συγκεκριμένη κοινοβουλευτική ομάδα, τρίτη δύναμη πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Η πολιτική ζωή της χώρας βρίσκεται εν μέσω νέων τεκτονικών αλλαγών. Το τέλος του «αντιμνημονιακού» ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ΑΝΕΛ, η προσπάθεια της ΝΔ για έναν «πόλεμο φθοράς» κατά του Τσίπρα μέσω Ζωής και Λαφαζάνη, ο νέος «αντιμνημονιακός» πόλος του Π. Λαφαζάνη, ένα Ποτάμι που αρνείται την παρούσα βουλή γιατί η επόμενη μπορεί να το οδηγήσει με μονιμότητα στην εξουσία, την ώρα που άλλες παραδοσιακές δυνάμεις συρρικνώνονται και οδεύουν στον αφανισμό”.

 

ESPRESSO: «Το δώρο της Λάτση στον γιατρό της Εριέττας»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Λάτση, για να ευχαριστήσει το γιατρό που υπέβαλε σε λαπαροσκοπική επέμβαση περιτονίτιδας την κόρη της, οργάνωσε “γλέντι τον Δεκαπενταύγουστο στην Κάρπαθο έπειτα από την περιπέτεια υγείας της κόρης τη γΑνάμεσα στους τριάντα καλεσμένους ο Ηλίας Ψινάκης και ο δήμαρχος του νησιού”, με ντόπιους λυράρηδες και λαουτάρηδες.

KARFITSA: Οι “κομμένοι” και οι… “καμένοι”

Η εφημερίδα γράφει: “Σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, π κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, για τπ συνάντησή του με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου”.

KONTRA NEWS: «Θεατρικές παραστάσεις δίνουν Ζωή και Λαφαζάνης!»

Η εφημερίδα σχολιάζει: “Τον τίτλο της ξεκαρδιστικής κωμωδίας του καλοκαιριού κερδίζει επάξια ο... θίασος της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στον οποίο συμμετέχουν ως γκεστ σταρ και κάτι ξεπερασμένοι περιθωριακοί που έγιναν αποστάτες για λόγους... ιδεολογίας στα γεράματά τους! Αυτές τις μέρες η Βουλή μοιάζει με το...
Δελφινάριο του Νέου Φαλήρου με την πρόεδρο Ζωή να βγάζει διαγγέλματα καταγγέλλοντας τον Τσίπρα γιατί δεν την ενημέρωσε για τις πρόωρες εκλογές, ενώ για τις ανάγκες του σόου συγκαλεί και διασκέψεις προέδρων για να συζητήσουν το νομοθετικό έργο για την... προσεχή εβδομάδα την ώρα που η χώρα βαδίζει σε εκλογές!”.

PRESS TIME: Με κατηγορίες σοκ μπροστά στην κάλπη

Η εφημερίδα κάνει λόγο για “επικοινωνιακό κρεσέντο Τσίπρα από to «σκίζουμε τα μνημόνια» στο «κάναμε ό,τι μπορούσαμε». Μάχη για το ποιοι φταίνε για το νέο μνημόνιο και τη βύθιση της χώρας που γύρισε χρόνια πίσω”.

SPIRTO: Ροζ σκάνδαλο με υπουργό

Η εφημερίδα υποστηρίζει: “Η πέτρα του σκανδάλου είναι μια εντυπωσιακή ξανθιά καλλονή, την οποία γνώρισε το τελευταίο διάστημα κι έμεινε πραγματικά μαγεμένος. Η νεαρή κοπέλα είναι 25 ετών και λόγω της επαγγελματικής της ενασχόλησης είχε τη δυνατότητα να μπαινοβγαίνει στο κτίριο του υπουργείου και να περνά αρκετές ώρες στους χώρους όπου κινούνταν και ο πολιτικός της προϊστάμενος. Εκείνος την πρόσεξε αμέσως, αλλά λόγω της βέρας που φορούσε, για αρκετό καιρό απέφευγε να κάνει το επόμενο βήμα και να βρεθεί μόνος μαζί της Όμως η καθημερινή τριβή, τα ατελείωτα ξενύχτια και η έντονη συναισθηματική φόρτιση με τις διαπραγματεύσεις και τις αντιπαραθέσεις με τους πολιτικούς του αντιπάλους, χαλάρωσαν τον υπουργό, που στο τέλος ενέδωσε και έκανε εξωσυζυγική σχέση μαζί της”.

STAR PRESS: Ψαροταβέρνα οργίων στην Πάτρα

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην παραλία των Βραχναίικων στην Πάτρα, τρία ζευγάρια, αφού έφαγαν και ήπιαν σε ψαροταβέρνα, στη συνέχεια έκαναν σεξ σε κοινή θέα, ανταλλάσσοντας παρτενέρ, φωτογραφίζοντας τα δρώμενα τα οποία, στη συνέχεια, ανέβασαν σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο Ίντερνετ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΟΡΑ: «Η καταιγίδα θα έρθει μετά τις εκλογές!»

ΕΠΕΝΔΥΣΗ: «Κάλπη με ρίσκο»

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Στην κόψη της κάλπης»

Η ΑΞΙΑ: «Η ελπίδα ήρθε..»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τα μπρος-πίσω της κάλπης»

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Προέχει η πλήρης στήριξη του προγράμματος σταθερότητας