Τους λόγους για τους οποίους 18χρονος Έλληνας αποπειράθηκε να εκτελέσει, με πιστόλι, 51χρονο Σύριο μετανάστη, ερευνά η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.


Ως τώρα η αστυνομία εντόπισε τον δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας που διενήργησαν την έρευνα, είναι 18χρονος Έλληνας. Μάλιστα, σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 08-08-2015 στο κέντρο της πόλης. Ο νεαρός ξυλοκόπησε τον 51χρονο αλλοδαπό κι έπειτα αποπειράθηκε να τον εκτελέσει με πιστόλι, το οποίο για άγνωστη αιτία δεν εκπυρσοκρότησε. Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 51χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου και νοσηλεύεται.

Το πρώτο ενδεχόμενο που εξετάζει η αστυνομία είναι να πρόκειται για περίπτωση ρατσιστικής βίας. Ως τώρα, πάντως, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια της επίθεσης, καθώς οι αρχές κάνουν λόγο για "άγνωστη αιτία", για την οποία ο 18χρονος ξυλοκόπησε τον 51χρονο Σύριο.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.