"Απόβαση" 1.700 Σύριων στη Θεσσαλονίκη


Στις 7:50 το πρωί αναχώρησε από το λιμάνι της Κω το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο μεταφέρει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης 1.700 μετανάστες από τη Συρία.


Το πλοίο θα έχει ενδιάμεσους σταθμούς την Κάλυμνο και τη Λέρο, από όπου θα παραλάβει και άλλους μετανάστες. Οι πληροφορίες θέλουν το πλοίο να φθάνει στη Θεσσαλονίκη αύριο (Πέμπτη 19 Αυγούστου 2015) τα ξημερώματα.

Από χθες το πρωί τα εμπλεκόμενα υπουργεία είχαν ζητήσει διευκολύνσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» να μεταφέρει πρόσφυγες από τα νησιά ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση.

Πιθανότατα, αμέσως μετά την αποβίβαση των μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, το πλοίο θα ανεφοδιαστεί και αναμένεται να ξεκινήσει νέο δρομολόγιο για την Κω και άλλα νησιά που αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 534 μετανάστες διεσώθησαν το τελευταίο 24ωρο από το Λιμενικό Σώμα σε 14 περιστατικά έρευνας και διάσωσης στο ανατολικό Αιγαίο.

Τα περιστατικά έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, του Αγαθονησίου, του Φαρμακονησίου και της Κω.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια