Κατάφερε να αποσπάσει “ροζ” φωτογραφίες από ανήλικη, αλλά διψούσε για περισσότερα. Οι ανώμαλες ορέξεις του τον οδήγησαν στο να ζητά από την 14χρονη πιο αποκαλυπτικές φωτογραφίες και να την απειλεί.

 

Πρόκειται για 29χρονο από την  Θεσσαλονίκη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν η μητέρα της 14χρονης διαπίστωσε πως η ανήλικη συνομιλούσε στο Διαδίκτυο με τον συγκεκριμένο ενήλικα. Εκείνος, μέσα από το προφίλ της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ζητούσε απαιτητικά να του στείλει φωτογραφίες της σε άσεμνες πόζες. Όταν εκείνη αρνήθηκε, ο 29χρονος την απείλησε ότι, αν δεν το έκανε, θα δημοσιοποιούσε όσες “ροζ” φωτογραφίες της είχε.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφασίστηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και, σε συνεργασία με τεχνικούς της συγκεκριμένης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη.

Χθες το πρωί, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του 29χρονου. Από τον έλεγχο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ιδιοκτησίας του, ταυτοποιήθηκε πως ήταν αυτός ο άνθρωπος που εκβίαζε την ανήλικη για τις άσεμνες φωτογραφίες, καθώς είχε επισκεφθεί πολύ συχνά το προφίλ της 14χρονης.  

Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και ένα κινητό τηλέφωνο, με μία κάρτα SIM και μία κάρτα αποθήκευσης microSD, το περιεχόμενο των οποίων διερευνάται. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.