Η Διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε κατά πλειοψηφία - στη δεύτερη ψηφοφορία - να συγκληθεί σήμερα η Ολομέλεια , προκειμένου να συζητηθεί το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με τους εταίρους. Υπέρ ψήφισαν 11 μέλη της Διάσκεψης, κατά ψήφισαν, 7 μέλη, ενώ δύο μέλη δήλωσαν «παρών».


Η συνεδρίαση της Ολομέλειας αναμένεται να ξεκινήσει στη 01:30.

Εξάλλου, μετά από πρόταση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η Διάσκεψη είχε αποφασίσει νωρίτερα κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί την απόκρουση (μη εισαγωγή) των δύο τροπολογιών στην Ολομέλεια (Υπέρ ψήφισαν 10 μέλη της Διάσκεψης, κατά ψήφισαν, επίσης, 10 μέλη, αλλά σε περίπτωση ισοψηφίας ο Κανονισμός της Βουλής αναφέρει ότι υπερισχύει η ψήφος της προέδρου).

Η πρόταση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου να αρχίσει το πρωί η συζήτηση στη Βουλή και να είναι διάρκειας 10 ωρών, έλαβε 8 ψήφους ενώ δύο βουλευτές ψήφισαν παρών.

Παρόλο που η πρόταση να αρχίσει αμέσως η συνεδρίαση της Ολομέλειας έλαβε 10 ψήφους, επί 20 παρόντων βουλευτών, η πρόεδρος της βουλής ανέφερε πως δεν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία με αποτέλεσμα να καθυστερεί η λήψη οριστικής απόφασης για την έναρξη της συνεδρίασης της ολομέλειας .